Winnend Ajax toont kracht én zwakte in Oostenrijk

Foto: Winnend Ajax toont kracht én zwakte in Oostenrijk

Ajax heeft dinsdagavond indruk gemaakt in de oefenwedstrijd tegen de Oostenrijkse topclub RB Salzburg. De formatie van Alfred Schreuder boekte een 2-3 overwinning tijdens het trainingskamp in Oostenrijk.

Schreuder stelde een zo’n sterk mogelijke formatie op. De trainer verraste door Mohammed Kudus als spits op te stellen, Dusan Tadic op links, Steven Bergwijn op rechts en Steven Berghuis als tien. Verder behoorden spelers als Jay Gorter, Perr Schuurs en Owen Wijndal tot de basisformatie van Ajax.

De eerste grote kans aan Ajax-zijde kwam op naam van Kudus, maar op aangeven van Tadic slaagde hij er niet in om doel te treffen. Kort daarna was het wel raak. Wijndal werd in de rug gelopen door een Salzburg-verdediger en aanvoerder Tadic, die vorig seizoen nog regelmatig faalde vanaf de stip, maakte vanaf elf meter geen fout: 0-1.

In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er nog genoeg. De Argentijn Nicolás Capaldo bracht Salzburg langszij na zwak ingrijpen van Ajax, dat desalniettemin met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Kudus werkte op aangeven van Bergwijn af: 1-2.

Ajax toonde in Oostenrijk zowel de kwetsbaarheid (defensief) als de kwaliteit (aanvallend). Kenneth Taylor schoot de Amsterdammers naar een 1-3 voorsprong, maar Salzburg bleef regelmatig dreigend. Na een blunder van Sean Klaiber zorgde Benjamin Sesko voor de aansluitingstreffer. Het bleef bij 2-3, al werd er nog een Oostenrijks doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Scoreverloop: 0-1 (28′) Dusan Tadic (strafschop), 1-1 (33′) Nicolás Capaldo, 1-2 (40′) Mohammed Kudus, 1-3 (52′) Kenneth Taylor, 2-3 (71′) Benjamin Sesko

TIP: Wint Ajax van PSV? Win 1,77 keer je inleg via Circus!

Heb je vertrouwen in het nieuwe Ajax?

  • Ja
  • Nee
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie