Ronald de Boer: ‘Ajacied heeft het licht gezien’

Foto: Ronald de Boer: ‘Ajacied heeft het licht gezien’

Kenneth Taylor krijgt meer en meer speeltijd bij Ajax en het zou niet eens meer een verrassing zijn als hij volgend seizoen een vaste basisspeler is bij de Amsterdammers. Ronald de Boer dicht de middenvelder in ieder geval een grote toekomst toe.

Op de officiële clubsite van de regerend landskampioen van de Eredivisie zegt de oud-voetballer: “Kenneth was altijd al een begenadigd voetballer in de jeugd. Alleen ontbrak het nog wel eens aan het mentale gedeelte. Inmiddels heeft hij zich gerealiseerd dat talent alleen niet genoeg is. In de jeugd zaten we ook altijd al achter zijn vodden aan: voetballen is meer dan alleen dat balletje spelen met je linker- of rechtervoet, zeiden we tegen hem.”

Nu moet Taylor leveren, zoals Oranje-bondscoach Louis van Gaal vaak zegt: “Mijn broer Frank heeft het vaker gezegd over jonge spelers, die aan het begin staan van hun carrière: nu is het tijd om betrouwbaar te worden. Hij kan niet meer de ene keer een acht scoren en de volgende keer een twee. Kenneth moet een speler worden waarop je als trainer kan bouwen. In dat geval kan dit een cruciaal jaar worden voor hem.”

Nieuw contract

De Ajacied ondertekende eergisteren een nieuw contract in de Johan Cruijff ArenA tot medio 2027: “Voor mij is het simpel. Ajax is mijn club. Het liefst blijf ik bij Ajax. Ik heb elf jaar keihard gewerkt om hier te komen. Hier wil ik volledig doorbreken.”

TIP: Verdien 3.25 keer je inleg als Tadej Pogacar de Tour de France alsnog wint!

Verwacht jij wel wat van hem?

  • Ik zeker
  • Ik niet echt
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie