‘Ajax bereikt akkoord over recordtransfer: 30 miljoen’

Foto: ‘Ajax bereikt akkoord over recordtransfer: 30 miljoen’

Ondanks een poging tot interruptie van Everton FC lijkt het er inmiddels op dat Ajax toch aan de haal gaat met Steven Bergwijn. Volgens De Telegraaf is er inmiddels namelijk een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over een transfersom van dertig miljoen euro.

Bronnen vanuit Ajax melden aan de krant dat het nu wachten is op bevestiging vanuit Londen, waarna hij vandaag nog medisch gekeurd zal gaan worden. “Bergwijn zelf bereikte vijf (!) weken geleden op hoofdlijnen al een persoonlijk akkoord met Ajax over een verbintenis tot de zomer van 2027. Dat technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar er maar niet in slaagden rond te komen met Tottenham Hotspur had diverse oorzaken.”

Ajax wilde bijvoorbeeld slechts tot 25 miljoen gaan, maar gaat nu alsnog over de knie bij de keiharde onderhandelaar Daniel Levy van Tottenham, die vasthield aan dertig miljoen. Bergwijn zelf wil graag naar Ajax, waar hij vanaf zijn veertiende al deels de jeugdopleiding doorliep. “In de Johan Cruijff ArenA is Bergwijn verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League en kan hij een goede aanloop nemen naar het WK in Qatar, dat in november start”, stelt de krant verder.

‘Veel geld, maar weinig risico’

De Amsterdammers ‘zien weinig risico in het hoge transferbedrag’. “Bergwijn staat vanaf september direct in de Champions League-etalage en in november betreedt hij met het Nederlands elftal het allerhoogste voetbalpodium: het WK. Louis van Gaal is enorm van Bergwijn gecharmeerd. Hoewel de aanvaller bij Tottenham Hotspur nauwelijks speelde, stelde de bondscoach hem op. Het was ook Bergwijn die Oranje tegen Noorwegen het WK-ticket bezorgde. Hamstra, Huntelaar en Lenderink gaan er vanuit dat hij altijd zijn transferwaarde zal houden, maar rekenen erop dat Bergwijn uiteindelijk met flinke winst kan worden verkocht. Dat is voor Schreuder van later zorg. Die is blij dat hij met Berwgwijn en Wijndal snel zijn eerste twee aanwinsten op het trainingsveld mag begroeten. Brian Brobbey moet de derde worden.”

TIP: Verdien 14 keer je inleg als Tottenham Hotspur Premier League-kampioen wordt!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Dertig miljoen is veel te veel

  • Eens
  • Oneens
668+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie