TRANSERUURTJE: 180 miljoen voor Ajax, spotprijs Wijndal

Foto: TRANSERUURTJE: 180 miljoen voor Ajax, spotprijs Wijndal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland


Ajax is na de transfer van Sébastien Haller niet van plan om nog veel basisspelers te laten vertrekken. Om de nekken van de gewilde spelers Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Antony is een enorm prijskaartje gehangen. Timber en Martínez mogen voor vijftig miljoen vertrekken, terwijl Antony tachtig miljoen moet opleveren. 

Owen Wijndal is volgens De Telegraaf voor tien miljoen euro op te pikken bij AZDe aanvoerder van de Alkmaarders verlengde onlangs nog zijn contract, maar mag ondertussen ook uitkijken naar een nieuwe werkgever. Ajax wordt nog steeds genoemd, terwijl Wijndal ook opties in het buitenland heeft. 

PSV legde Boy Waterman en Walter Benítez al vast en daar kwam een derde aanwinst bij: Ki-Jana Hoever wordt het komende seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers. De Eindhovenaren hebben geen optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst van de 20-jarige rechtsback. 

Feyenoord en Lyon komen volgens Voetbal International dichter bij een akkoord over Tyrell Malacia. Ondertussen onderhandelt Feyenoord ook met Chelsea over de komst van de opvolger van de zelf opgeleide linksback. De gesprekken over de overgang van Ian Maatsen gaan echter niet zo gemakkelijk als gehoopt. Er is al een akkoord met de speler zelf, alleen de clubs moeten er nog wel uitkomen. 

Ajax gaat niet alleen voor Brian Brobbey als nieuwe spits. De aanvaller van RB Leipzig staat al langer op de lijst aanwinsten, maar daar is volgens Nederlandse media ook Joshua Zirkzee bijgekomen. De aanvaller van FC Bayern München zou voor tien miljoen euro mogen vertrekken. 

Buitenland 


Justin Kluivert lijkt niet verder te gaan bij AS Roma. De buitenspeler heeft nog een doorlopend contract in Rome, maar mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. De oud-Ajacied speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij OGC Nice en lijkt in de Ligue 1 actief te blijven. Roma praat met Olympique Marseille over een transfer van de Nederlandse vleugelaanvaller. 

 

Wie is de betere spits?

  • Brobbey
  • Zirkzee
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie