‘Zeg niet dat het goed is, maar gingen met 15 man kroeg in’

Foto: ‘Zeg niet dat het goed is, maar gingen met 15 man kroeg in’

Middels een heuse theatershow blikt FC Twente deze dagen terug op het historische landskampioenschap van 2010, met rollen voor onder meer Steve McClaren, Theo Janssen, Douglas Franco Teixeira en Jeroen Heubach. Na een bloedstollende titelrace ging Ajax uiteindelijk nipt over de knie op de ranglijst.

“Als je de spelers uit ons team individueel bekijkt, denk je: hoe hebben zij dit geflikt? Maar als collectief waren ze zó sterk, zó sterk”, vertelt een nog altijd apetrotse McClaren, aan 1Twente Enschede. Toenmalig dirigent Theo Janssen vult aan: “Als je kijkt naar het elftal, hadden we echt niet het beste team, voetballend gezien. Maar we waren wel een team en we deden heel veel met elkaar.”

“Ook naar wedstrijden toe en ook ná de wedstrijd. Dan gingen we met vijftien man de kroeg in. Ik zeg niet dat dit goed is, hoor. Maar dat zei wel veel over het team dat we hadden.”

Volle snelwegen

Aan het feit dat de snelwegen bevolkt werden tijdens de terugrit vanuit Breda zag McClaren hoeveel de titel losmaakte in de regio. “Allemaal fans van FC Twente, celebrating, flags out. Het was ongelooflijk, ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik heb in Engeland wel eens zo’n rit met een open bus meegemaakt, maar nooit zoiets op de snelweg.” Nadeel was wel dat de busreis gigantisch lang duurde door alle volgepakte wegen. “Het ging zo langzaam, zelfs Theo rende die bus eruit!”

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus en pak €250 bonus!

Wordt Twente binnen 7 jaar nog een keer kampioen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie