Gravenberch verklaart Ajax-seizoen met ‘ups en downs’

Foto: Gravenberch verklaart Ajax-seizoen met ‘ups en downs’

Ryan Gravenberch erkent dat hij een wisselvallig seizoen achter de rug heeft bij Ajax. De middenvelder, die deze zomer naar Bayern München verkast, zag een contrast tussen beide seizoenshelften.

“Voor de winterstop had ik meer ups en downs, na de winter was ik stabieler”, vertelt Gravenberch aan Ajax Life. “Dat valt wel te verklaren: 2021 was voor mij een heel lang en intensief jaar. We speelden tot aan de kwartfinale Europees, pakten de dubbel en na het seizoen ging ik met Oranje het EK. Ik heb weinig vakantie gehad. Tegen het einde van het jaar ging de vermoeidheid een rol spelen. Aan 2022 begon ik beter uitgerust.”

Gravenberch maakte ook minder minuten in het afgelopen seizoen. “Dit seizoen heb ik corona gehad, nu deze blessure en heb ik er ook een paar keer naast gestaan. Ik werd vaker gewisseld, was een paar keer invaller. Ik heb mindere wedstrijden gespeeld, maar ook sterke. De eerste twee duels in de Champions League was ik goed, maar toen was iedereen goed. Ik vond bijvoorbeeld ook dat ik een sterke bekerfinale speelde.”

De Ajax-middenvelder wijst ook naar diens nieuwe rol. “Vorig seizoen speelden we met twee ‘zessen’. Ik was de linker controleur, moest achterin de bal ophalen en was vaak de eerste die aan de bal kwam ná de centrale verdediger. Dit seizoen was Edson Álvarez meestal onze enige controleur en stond ik hoger, met de taak tussen de linies vrij te komen. Dat vond ik in het begin lastig. Ik kreeg de bal pas in een wat later stadium.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.05!

Gaat hij slagen in Duitsland?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie