Derksen: ‘Oranje-speler kan helemaal niks’

Foto: Derksen: ‘Oranje-speler kan helemaal niks’

Deze week werd de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Met daarin onder meer – zeer verrassend – plek voor Bruno Martins Indi, de centrumverdediger van AZ. Analist Johan Derksen begrijpt er helemaal niets van.

Martins Indi keert na vijf jaar terug in Oranje, maar Derksen vindt hem ‘zelfs bij AZ al een zwakke schakel in de verdediging’. “Hij kan niet goed verdedigen, hij is in de opbouw slecht. Hij is ondanks zijn lengte (1,85 meter, red.) niet goed in de lucht. Hij heeft helemaal niks, die jongen.”

Hélène Hendriks merkt op dat BMI met name is opgeroepen omdat Van Gaal ‘een linkspoot achterin nodig had’. Derksen zou dan echter eerder voor Sven Botman van OSC Lille gekozen hebben. “Dat vind ik ook geen geweldenaar, maar in ieder geval beter dan Martins Indi.”

Onbegrip over Janssen, enthousiasme over Schouten

René van der Gijp ziet overigens een nóg opvallendere naam in de ploeg. “Die hele Vincent Janssen, dat vind ik nergens op slaan. Dat is bezopen.” Derksen knikt. “Die jongen komt tekort voor topvoetbal.”

Over debutant Jerdy Schouten (Bologna) is De Snor wél dolenthousiast. “Daar ben ik heel enthousiast over. Het is bezopen dat Nederlandse clubs hem over het hoofd hebben gezien, want hij was bij Excelsior al een goede speler. Hij blonk daar echt uit. Ik had niet gedacht dat hij in Italië meteen mee zou doen, maar dat was voor een Nederlandse club een heel aantrekkelijke speler.”

TIP: Verdien 3.05 keer je inleg als Oranje in de Nations League van België wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Martins Indi zit terecht bij Oranje

  • Eens
  • Oneens
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie