Van Dijk: ‘Alles ging mis, jongensdroom komt uit’

Foto: Van Dijk: ‘Alles ging mis, jongensdroom komt uit’

Liverpool kende een dramatische eerste helft tegen Villareal in de tweede halve finale van de Champions League. The Reds keken bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar leverden een uitstekende tweede helft af. Het leidde uiteindelijk tot een 2-3 overwinning en plaatsing voor de finale van de Champions League.

Toch liet Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk tegenover RTL 7 weten dat hij baalde van de eerste helft. “Dit was het scenario waar we niet op hoopten natuurlijk. We kwamen vroeg achter en stonden de gehele eerste helft onder druk. We maakten de verkeerde keuzes en hadden weinig variatie in ons spel. Dat is best een lange lijst met dingen, ja. Eigenlijk ging alles mis.”

Derde finale in vijf jaar tijd

Ondanks de kritiek op zijn eigen ploeg was Van Dijk ook euforisch over het opnieuw halen van de finale van de Champions League. “Het maakt geen reet uit. Ik sta voor de derde keer in vijf jaar in de finale van de Champions League met deze mooie club. Het is weer een jongensdroom.” De verdediger wil dan ook genieten van het moment, maar beseft dat Liverpool ook weer snel aan de bak moet. “Eigenlijk geniet je niet echt van de mooie momenten die er zijn. Dat komt omdat we om de drie dagen spelen. Zaterdag wacht Tottenham Hotspur alweer. Maar we moeten hier wel even van genieten.”

TIP: Scoort Virgil van Dijk tegen Tottenham Hotspur? Pak 8.20 keer je inzet!

Wint Liverpool de Champions League?

  • Ja
  • Nee
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie