FC Barcelona ontsnapt aan nieuwe teleurstelling

Foto: FC Barcelona ontsnapt aan nieuwe teleurstelling

FC Barcelona heeft donderdagavond een nieuwe deceptie voorkomen. De Catalaanse topclub worstelde zich naar een 0-1 overwinning op het veld van Real Sociedad.

Barcelona dacht de afgelopen maanden de weg naar boven te hebben gevonden, maar de afgelopen wedstrijden draaide het niet lekker. Na de benauwde zege op Levante (2-3) verloor de formatie van trainer Xavi Hernández achtereenvolgens van Eintracht Frankfurt (2-3, Europa League) en Cádiz (0-1). Een nieuwe deceptie in Baskenland moest dan ook worden voorkomen.

Met Frenkie de Jong in de basis begon FC Barcelona voortreffelijk aan de wedstrijd. Real Sociedad dacht na een grote kans voor de bezoekers aan een uitbraak, maar verloor de bal net buiten het eigen strafschopgebied. Een voorzet werd bij de tweede paal door Ferrán Torres verlengd richting Pierre-Emerick Aubameyang, die de bal nabij de andere paal tegen de touwen knikte: 0-1.

Kansen voor Sociedad

Barcelona slaagde er niet in om de voorsprong te vergroten. Twee voormalig Eredivisie-spitsen kregen zelfs de kans om Sociedad langszij te brengen, maar zowel Alexander Isak (ex-Willem II) als Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) had zijn vizier niet op scherp staan. Doelman Marc-André ter Stegen pareerde ook de inzet van Adnan Januzaj, waardoor het bij 0-1 bleef in Baskenland. In extremis werd Sociedad nog wel een mogelijke penalty onthouden.

Sevilla won eerder op de avond met 2-3 van Levante, maar Barcelona staat dankzij deze driepunter nu weer tweede in La Liga. Beide teams hebben 63 punten, waarbij het team van Xavi nog een duel tegoed heeft. Het gat met aartsrivaal Real Madrid is echter zodanig groot dat de titelstrijd beslist lijkt.

Scoreverloop: 0-1 (11′) Pierre-Emerick Aubameyang

TIP: Win 1.32 keer je inzet met een zege van Barça op Rayo! Pak ook de Circus-bonus van €250!

Gaat FC Barcelona als tweede eindigen?

  • Ja
  • Nee
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie