‘Ajax-transfer is grote blunder’

Foto: ‘Ajax-transfer is grote blunder’

Het is een publiek geheim dat de toekomst van Ajax-trainer Erik ten Hag op Old Trafford bij Manchester United ligt, maar gaan The Red Devils in de aankomende zomer ook in Amsterdam shoppen? De Engelse media denken te weten dat Ten Hag Jurriën Timber met zich mee wil nemen…

Aad de Mos vertelt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com echter dat hij het te vroeg vindt voor een megatransfer van de verdediger. “Timber heeft zeker het niveau van een centrale verdediger die technisch heel goed is”, aldus de oud-trainer. “Alleen zijn nonchalance zal eruit moeten. In de persoonlijke tactiek komt hij nog tekort, dat hij bepaalde gevaren niet ziet. Hij wil het altijd voetballend het oplossen. Daarnaast moet hij tactisch ook leren dat hij natuurlijk niet op de verkeerde momenten weg is zoals dat ook gebeurde tegen Benfica.”

De Mos vervolgt: “Dat zijn dingen… ik vind het voor hem nog te vroeg voor United. Ik zou nog een jaar bij Ajax blijven, Ik zou zeker op het WK kijken of hij daar de ervaring voor heeft om alle wedstrijden te spelen… tegen de grootste spitsen ter wereld. Te kijken hoe het is, want in Engeland krijgt hij natuurlijk te maken met hele goede spitsen. Dus dat vind ik wat te vroeg.”

Antony

Een andere Ajacied die veelvuldig genoemd wordt bij United is Antony. Onze huisanalist rept van ‘een ander verhaal’: “Het lijkt alsof hij een basisplaats gaat krijgen in misschien wel het beste elftal ter wereld: het Braziliaanse team. Hij heeft laten zien dat hij natuurlijk technisch heel vaardig is, dat hij het verschil kan maken, dat hij nu ook zwaar wordt gemist. Als je praat over alle wisselingen die plaatsvinden dan is dat natuurlijk wel het slechtste wat je kunt treffen als trainer, dat je beste aanvaller zo zes wedstrijden voor het einde geblesseerd is en niet meer aanmerking komt voor een plaats op basis van zijn blessures. Dus van Antony kan ik me wel voorstellen dat hij naar Manchester gaat, ik vind het ook wel een type dat bij Manchester zou passen.”

TIP: Verdien bij Circus 2.25 keer je inleg als Ajax met méér dan twee goals verschil van NEC wint!

Moet Timber nog een jaartje bij Ajax blijven?

  • Ja
  • Nee
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie