Ajax-selectie helemaal klaar met ‘rotte appel’: “Vergif voor je elftal”

Foto: Ajax-selectie helemaal klaar met ‘rotte appel’: “Vergif voor je elftal”

Het gedrag van André Onana kan binnen de Ajax-selectie voor de nodige irritatie zorgen. Dat stelt Arnold Bruggink, nadat de bekritiseerde doelman na het duel tegen Sparta Rotterdam nauwelijks de moeite nam om de fans te bedanken.

Een deel van de Ajax-aanhang is helemaal klaar met Onana. Na zijn dopingschorsing gaat de sluitpost uit Kameroen de club transfervrij verlaten en bovendien verkeert hij in een zeer matige vorm. Tegen Sparta ging hij andermaal de fout in.

“Hij gedraagt zich ook wel anders, vind ik”, stipt Bruggink aan bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. “Zoals hij speelt is wel hetzelfde, maar zijn gedrag is anders.” Bruggink wijst op een moment na afloop, toen Onana er weinig zin in had om het publiek te bedanken en zijn medespelers liet wachten. “Stel dat één iemand zijn elftal zo beïnvloedt door gedrag naar buiten toe. Door openlijk te laten zien: pff, ze fluiten me uit, moet ik nu echt nog het publiek bedanken?” 

Vergif

Vooral Daley Blind en Davy Klaassen leken de actie totaal niet te kunnen waarderen. “Blind en Klaassen staan te wachten en die denken: Onana, weet je wat jij kan… Dat is vergif voor je elftal. Er staan er gewoon twintig te wachten! Nu is het voor de trainer wel interessant: wat ga je hiermee doen?”

Ajax kampioen? 1.04x je inzet momenteel!

Onana zo snel mogelijk eruit halen?

  • 100%!
  • Nee, laten staan
597+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie