Kuyt: ‘Jaloers op de longen van Díaz’

Foto: Kuyt: ‘Jaloers op de longen van Díaz’

Dirk Kuyt is onder de indruk van Liverpool-winteraanwinst Luis Díaz. In zijn tijd als actieve profvoetballer beschikte Mr. Duracell zelf over een flink loopvermogen, maar volgens de Katwijker heeft de aanvaller van The Reds al helemaal longen als een paard.

“Ik kon een beetje rennen, maar ik moet toegeven dat ik jaloers ben op de longen van Díaz”, zegt de oud-international van het Nederlands elftal op de officiële website van zijn oude werkgever. “Zijn uithoudingsvermogen is geweldig.”

De Colombiaanse vleugelspeler krijgt al behoorlijk veel speeltijd van oefenmeester Jürgen Klopp en Kuyt weet waarom: “Hij is gemaakt voor de manier van drukzetten. Dus het is geen verrassing dat hij zich zo snel heeft aangepast. Moet je nagaan: hij spreekt de taal niet, kwam midden in het seizoen en is zo in het elftal gekomen. Normaal hebben spelers veel meer tijd nodig om te wennen.”

Zes kilo

Mr. Duracell put uit eigen ervaring: “Ik weet nog dat ik naar de Premier League kwam. Ik raakte zes kilogram kwijt. Dat kwam omdat de competitie zo intens was. Elke drie dagen speel je een wedstrijd op het allerhoogste niveau. Uiteindelijk had ik zes maanden tot een jaar nodig om me volledig aan te passen.” Díaz doet dat toch wat beter… “Het ziet er zo eenvoudig uit voor hem. Dat is heel speciaal. Hij maakt al belangrijke doelpunten en geeft geweldige assists. Als je hem ziet dribbelen, merk je meteen zijn overzicht op. En het meest belangrijke: ik denk dat hij nog veel beter kan.”

Verdien 4 keer je inleg als Díaz tegen Manchester City scoort!

Ben jij ook onder de indruk?

  • Ik wel
  • Ik niet
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie