Kieft: ‘PSV’er klaar voor transfer’

Foto: Kieft: ‘PSV’er klaar voor transfer’

Wim Kieft genoot afgelopen donderdagavond niet zo van de Conference League-wedstrijd tussen PSV en Leicester City (0-0), maar Cody Gakpo viel hem wel op. Volgens de oud-voetballer is de linksvoor klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Kieft vond het maar ‘een dooie boel’ in het King Power Stadium, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf: “Je verwacht dat het dak eraf gaat in een kwartfinale in zo’n Engels stadion. Eigenlijk kwam PSV nauwelijks in problemen.”

Vervolgens richt hij zijn vizier op Gakpo: “De ploeg verdiende een strafschop na de overtreding op Cody Gakpo. Hij steekt er met kop en schouders bovenuit bij PSV en een transfer deze zomer is een logische volgende stap na twee jaar een belangrijke speler te zijn geweest. Gakpo is 22 jaar, aanvoerder, mentaal sterk, laat zich niet uit het veld slaan en gedraagt zich volwassen. Hij verwoordt het allemaal prima en bleef heel realistisch en rustig na afloop van Leicester City-PSV. Hoewel hem een strafschop was onthouden.”

Arsenal

“Gakpo liet zich niet meeslepen door emoties”, gaat Kieft verder. “Arsenal zou een mooie tussenstap zijn omdat ze daar altijd een goed plan hebben met jonge beloftevolle spelers. Voor hem valt te hopen dat Arsenal zich kwalificeert voor de Champions League. Sluit Gakpo na PSV direct aan bij een Europese topclub, dan betwijfel ik of hij direct kan aanhaken. De voorbeelden zijn legio van Eredivisie-spelers voor wie de stap te groot is.”

Verdien 1.95 keer je inleg als Gakpo tegen RKC scoort!

Arsenal een mooie bestemming?

  • Ja
  • Nee
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie