Ramalho: “Nog moeilijker dan op het veld staan”

Foto: Ramalho: “Nog moeilijker dan op het veld staan”

Na maandenlange absentie maakte André Ramalho gisteravond zijn rentree bij PSV. De Braziliaan verving in de rust Jordan Teze, bij een 3-0 achterstand tegen FC Twente: het werd uiteindelijk nog 3-3 in de Grolsch Veste.

Met name de eerste dertig minuten werd PSV volledig weggetikt door Twente. “Dat was natuurlijk niet best en het is moeilijk om dan toe te kijken. Het is nog moeilijker dan op het veld staan, omdat je er dan zelf nog iets aan kunt doen”, reageert Ramalho in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De centrumverdediger kampte lang met een enkelkwetsuur. “Van tevoren had ik deze wedstrijd tegen FC Twente aangekruist als de wedstrijd waarin ik terug zou komen. Dat is gelukt en daarvoor heb ik hard gewerkt. Ik wist dat het heel moeilijk zou worden om het nog helemaal om te keren, iets wat maar ten dele is gelukt. Daarvoor heb je persoonlijkheden in je elftal nodig, om na een 3-0 nog terug te komen. Ik was blij om nog een bijdrage te kunnen leveren en heb geprobeerd om de boel te pushen, maar jammer genoeg is het niet meer dan een gelijkspel geworden”, aldus Ramalho tot slot.

Concurrentiestrijd met Teze

Voor trainer Roger Schmidt wordt het nu kiezen tussen Teze en Ramalho als rechter centrale verdediger, al zou Teze ook nog naar rechtsback kunnen opschuiven. Het eerstvolgende meetmoment is aanstaande donderdag op bezoek bij Leicester City, in de UEFA Conference League.

Houdt PSV de nul in Leicester? Pak maar liefst 4.33x je inleg!

Wie vind jij beter als rechter centrale verdediger?

  • Teze
  • Ramalho
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie