‘Oude man uit Oranje-basis gegooid’

Foto: ‘Oude man uit Oranje-basis gegooid’

Het Nederlands elftal kwam gisteren best fris en fruitig voor de dag tegen Denemarken (4-2), maar linksback Daley Blind was daarop een uitzondering volgens Kenneth Perez. De Deen vond de Ajacied er als een ‘oude man’ uitzien…

Bij ESPN zegt de analyticus: “Daley Blind: prachtige pass in de eerste helft. Dan denk je: hé, voetbalkwaliteiten. Nou, en die ene goal is zó pijnlijk om te zien, die een-twee. Als een oude man gaat hij erachteraan.” Perez doelt op de goal van Christian Eriksen; de Ajacied werd simpel uitgespeeld… “Dat is dan het risico om hem op te stellen. Dan kom je weleens in zo’n situatie. Maar dat was ook bij de eerste goal, dan is de organisatie ook niet goed want Daley Blind stond met Jannik Vestergaard (1.99 meter lang, red.). En die keeper (Mark Flekken, red.) kwam niet.”

De oud-voetballer analyseert: “Bij de eerste goal hadden ze een voorzet en Daley Blind staat met Vestergaard. De organisatie is weg, want Blind moet daar niet met Jannik Vestergaard staan natuurlijk. En ik dacht over die keeper: wat is hij klein. Hij kan geweldig voetballen, maar is klein. Maar hij is 1.95 meter lang. Dat verbaasde me echt. Maar het kan niet zo zijn dat Daley Blind met Vestergaard staat. Maar het is heel vaak als de bal eruit komt, dan is er een nieuwe situatie. Dan moet echt een Virgil van Dijk op die Vestergaard staan.”

Rugdekking

Nordin Ambrabat neemt ons weer mee terug naar de situatie voorafgaand aan het doelpunt van Eriksen: “Of hij (Blind, red.) moet doorgaan en de linker centrale verdediger neemt de wingback over. Maar ja, dan geef je weer heel veel ruimte in de linkerzone weg.” Perez: “Nordin, soms kom je in zo’n situatie. Je kan niet elke keer zeggen: ja, waar is de rugdekking en zo?” Zijn tafelgenoot antwoordt gelijk: “Het enige wat je kan doen is achteruitlopen. Dat je achteruit, achteruit, achteruit loopt. Maar Nederland is in mijn optiek een top tien-land in de wereld, dan moet je vol druk zetten. Je kan niet de hele tijd achteruit gaan lopen. Helemaal niet met wat je achteraan hebt staan, drie top centrale verdedigers.”

Verdien 2.25 keer je inleg als oranje zijn Nations League-poule wint!

Is Blind wel een beetje ‘klaar’?

  • Ja
  • Nee
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie