‘Ajax dieper in poel van verderf’

Foto: ‘Ajax dieper in poel van verderf’

Ajax werd gisteren (toch enigszins verrassend) uit de Champions League geknikkerd door SL Benfica. De Amsterdammers gingen in de eigen Johan Cruijff ArenA met 0-1 onderuit en zitten volgens Valentijn Driessen in ‘een poel van verderf’.

De journalist schrijft in De Telegraaf: “Het bereiken van de kwartfinale van de Champions League moest alle ellende bij Ajax even naar de achtergrond verdringen. Niet dus. Benfica duwde Ajax juist dieper in de poel van verderf waarin de club de laatste weken is beland buiten het veld. En sinds gisteren dus ook op het veld.”

“Het missen van een plaats bij de beste acht van Europa is een enorme tegenvaller, een onverwachte ook tegen de nummer drie van Portugal”, gaat Driessen verder. “Hoelang deze genadeklap gaat doorwerken, zal zondag blijken tegen Feyenoord. In De Klassieker kan Ajax het zich niet veroorloven een misstap te maken met het oog op het kampioenschap. PSV ontpopt zich namelijk als een bijzonder taaie achtervolger.”

“Vooraf was er niemand die twijfelde dat Ajax’ Europese avontuur een vervolg zou krijgen na Benfica”, aldus de journalist. Hardop werd al gefilosofeerd over een herhaling van het successeizoen 2018-2019. Zeker na de foutloze groepsfase en op papier de meest eenvoudige koppeling in de achtste finales van de Champions League. Maar er bleken dus toch nog wat druppels in de gifbeker te zijn achtergebleven na alle tegenslag waarmee Ajax laatst is geconfronteerd.”

Promes, Labyad, Overmars…

Driessen benoemt de ‘incidenten’: “Zoals alle commotie rond de inmiddels vertrokken Quincy Promes, die niet alleen verdachte is in een steekpartij, maar ook verdacht wordt van de handel in cocaïne en het lidmaatschap van een criminele organisatie. De vermeende mishandeling door Zakaria Labyad van een bouwvakker. Of het vertrek van directeur Marc Overmars vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Gevolgd door de ‘interesseert me niets’-reactie van aanvoerder Dusan Tadic terwijl Ten Hag zich nogal stupide opstelde in de zaak Promes door bijzonder gedegen journalistiek onderzoekswerk te betwisten.

Verdien 5 keer je inleg als Ajax en Feyenoord gelijkspelen!

Is de gifbeker nu leeg?

  • Lijkt me wel
  • Nou…
609+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie