‘Stunt met Daley Blind-vervanger bij Oranje’

Foto: ‘Stunt met Daley Blind-vervanger bij Oranje’

Dat Daley Blind de laatste tijd niet zijn allerbeste niveau haalt staat wel vast, maar voorlopig is de Ajacied hoogstwaarschijnlijk nog wel de vaste linksback onder bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Maar wie moet hem op termijn vervangen?

PSV-vleugelverdediger Mauro Júnior gaat over een paar maanden een Nederlands paspoort aanvragen en zou een optie kunnen zijn. Al zegt de multifunctionele speler in de Braziliaanse media: “Het is nog steeds mijn droom om voor Brazilië te spelen. Maar je moet in je carrière nooit zomaar deuren dichtslaan. En wat de nationale ploegen betreft, ik ben nog jong. Mocht het ooit zover komen, dan zal ik vast de juiste beslissing nemen.”

Mauro doet het in het Philips Stadion naar behoren als linker- en zelfs rechtervleugelverdediger. Meesterscout Piet de Visser zegt in De Telegraaf: “Ik kende hem als een speelse middenvelder en aanvaller. Dan is het leuk en aardig. Ik sta ervan te kijken hoe goed en snel hij het als linksback oppakt.”

De talentenjager vindt het knap dat Mauro Philipp Max (toch een international van Duitsland) uit het elftal heeft gespeeld: “Door zijn enorme inzicht is hij heel goed als hij achter de bal kan spelen. Zijn techniek en passing zijn fantastisch. Het is nu wachten op de volgende stap. Mauro Júnior zal een tijdlang achtereen dit niveau moeten laten zien. En hij moet aan zijn fysiek werken. In de Premier League bijvoorbeeld zijn veel balvaardige spelers afgebrand omdat ze fysiek tekortkwamen.”

Twee opties

Als de PSV’er nog wat aan kracht wint, denkt De Visser dat hij in aanmerking komt voor Brazilië: “En dan is het juist een extra aanbeveling dat hij op meerdere posities uit de voeten kan.” En Oranje? De scout vindt dat Mauro en Owen Wijndal (AZ) niet veel voor elkaar onderdoen: “Die zouden op termijn allebei de positie van Daley Blind kunnen overnemen.”

Verdien 1.50 keer je inleg als PSV van FC Kopenhagen wint!

Mauro als Blind-vervanger?

  • Doen
  • Niet doen
820+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie