“Ik zag Mazraoui op tv met dollartekens in zijn ogen”

Foto: “Ik zag Mazraoui op tv met dollartekens in zijn ogen”

Noussair Mazraoui lijkt Ajax komende zomer te verruilen voor een club uit het buitenland. Na zijn winnende goal tegen PSV bevestigde de rechtsback zijn aanstaande vertrek min of meer, maar Johan Derksen denkt niet dat het een sportief goed onderbouwde stap is.

“Ik zag hem op tv met dollartekens in zijn ogen”, oordeelde Derksen maandagavond in VI Vandaag. “Want hij is transfervrij aan het einde van het jaar en volgens mij interesseert het hem geen zak. Die gaat straks gewoon naar de club waar ze het meeste geld bieden.”

Tafelgenoot Wim Kieft haakt in met een transfertip: “Hij zou eigenlijk naar Spanje moeten gaan. Hij is fysiek niet sterk genoeg om in Engeland te spelen.” Derksen is het eens met de oud-international. “Nee, in Engeland past hij niet”, luidt zijn reactie.

Aflopend contract

Mazraoui was afgelopen zomer nog enthousiast over een langer verblijf bij Ajax, maar die hoop vervloog. Na de topper in Eindhoven verklaarde de matchwinnaar tegenover ESPN: “De status is nu dat ik transfervrij ben, dat is een feit. Over een half jaar loop ik uit mijn contract en ik heb nog niet bijgetekend. Bijtekenen? Het is moeilijk om te zeggen. Het is nooit helemaal uitgesloten, maar de kans is nihil, of misschien vijf procent.”

“Er kan altijd iets gebeuren waardoor ik het nu nog niet kan uitsluiten”, vervolgde Mazraoui zondag. “Ik sta zeker open voor iets anders. Ik speel hier al zestien seizoenen en het is wel een mooi moment om te vertrekken. Ik heb het al gezegd, al is het niet zo dat ik per se weg moet. Maar de hele situatie, ik ben nu dus transfervrij, maakt het makkelijker om te vertrekken. Waar mijn toekomst ligt? Nou, ik wil in ieder geval een avontuur aangaan.”

FC Barcelona circuleert nadrukkelijk als nieuwe club. De afgelopen maanden werden veel meer clubs genoemd, waaronder ook Premier League-clubs.

Ajax landskampioen? Win 1.25 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is Mazraoui er klaar voor?

  • Ja
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie