Van Dijk scoort bij winnend Liverpool, blamage Arsenal

Liverpool is zondagmiddag ingelopen op koploper Manchester City. Het elftal van manager Jürgen Klopp maakte geen fout op Selhurst Park: 1-3 tegen Crystal Palace.

City bleef zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel bij Southampton en dus kon Liverpool de (nog altijd riante) achterstand verkleinen. Na acht minuten was het al raak voor The Reds. Een hoekschop van Andrew Robertson werd door Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk tegen de touwen geknikt: 0-1.

Nog voor rust wist Liverpool de voorsprong te verdubbelen. Opnieuw fungeerde Robertson in de rol van aangever en maakte Alex Oxlade-Chamberlain het karwei af: 0-2. Odsonne Édouard wist de spanning na rust nog wel terug te brengen door de aansluitingstreffer tot stand te brengen.

Pas vlak voor tijd besliste Liverpool het duel definitief. Na langdurig VAR-beraad ging de bal op de penaltystip en Fabinho tekende koeltjes voor de 1-3. Liverpool heeft nu negen punten achterstand op City en vier punten voorsprong op nummer drie Chelsea, waarbij de concurrenten zelfs één duel meer speelden.

Arsenal loopt averij op

In de Premier League blijft de strijd om een topvier-klassering bloedstollend. Arsenal heeft in ieder geval geen goede zaken gedaan. De Londenaren blijven zesde door een 0-0 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Burnley.

Overige uitslag: Leicester City – Brighton & Hove Albion 1-1

Wie pakt de Premier League-titel? Waag je gok via bet365!

Gaat de titelstrijd nog spannend worden?