Vertrek van Ajax-tweetal nog in januari verwacht

Foto: Vertrek van Ajax-tweetal nog in januari verwacht

Marc Overmars werkt achter de schermen hard om de selectie voor na de winterstop rond te maken. Waar David Neres lijkt te vertrekken, is de kans volgens Johan Inan eveneens groot dat twee andere spelers de club gaan verlaten.

De Amsterdammers beschikken over een brede selectie, waardoor lang niet alle jeugdspelers uitgebreid de kans krijgen om zich tijdens wedstrijden te laten zien. Dat is onder meer het geval bij Victor Jensen en Danilo die allebei niet het niveau lijken te hebben voor Ajax. De Ajax-clubwatcher vertelt in de AD Voetbalpodcast daarom dat hij verwacht dat ze vertrekken.

Vooral Danilo lijkt op de nominatie te staan om een overgang te maken. “Hij heeft nog een contract voor een halfjaar, dus dan is het logisch dat Ajax hem verkoopt”, zo vertelt Inan in het gesprek. “Of clubs willen nog weleens met een jaar verlengen, de speler een halfjaar verhuren en dan kijken hoe hij terugkomt.”

De situatie lijkt voor Jensen anders te liggen. De middenvelder speelt alweer een aantal seizoenen bij Ajax en kreeg het vooralsnog niet voor elkaar om een basisplaats in het eerste team af te dwingen. Daardoor lijkt de kans groot te zijn dat Overmars met een buitenlandse club een huurdeal maakt, zodat hij in een later stadium weer terugkeert.

Mogelijke komst Bergwijn

Ondertussen hoopt Ajax ook enkele spelers aan de selectie toe te voegen. Naar verluidt staat Steven Bergwijn hoog op het verlanglijstje van Overmars en Erik ten Hag om naar de Johan Cruijff Arena te komen. Ajax legde reeds het eerste bod bij Tottenham Hotspur neer, maar voorlopig houdt de Londense club de boot af.

Verslaat Ajax FC Utrecht? Profiteer van een odd van 1.44!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is Jensen goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
472+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie