“Natúúrlijk mis ik Gini”

Foto: “Natúúrlijk mis ik Gini”

Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum waren twee handen op in één buik bij Liverpool. Maar waar de verdediger de clubkleuren van The Reds nog verdedigt, speelt de middenvelder inmiddels in het Parc des Princes bij Paris Saint-Germain…

“Natuurlijk mis ik Gini“, zegt Big Virg in een uitgebreid interview met De Telegraaf. “We hebben zo’n hechte band. Maar ik heb altijd contact met hem.” Daar voegt Van Dijk aan toe: “Dat was ook zo tijdens het EK afgelopen zomer. Ik kon er niet bij zijn, maar dankzij Gini wist ik wat er speelde en hoe de groep zich voelde. Dat was belangrijk om te weten, want op die manier kon ik kijken of er dingen waren waar ik iets aan kon bijdragen.”

Chaotisch Oranje-duel

Ook de eerste fase van het WK-kwalificatietraject ging aan zijn neus voorbij: “Dan kijk je thuis naar die eerste kwalificatiewedstrijd uit tegen Turkije (4-2 nederlaag, red.) en die verliep best chaotisch. Je twijfelt niet aan het halen van het WK, maar ik dacht wel meteen: we gaan het weer spannend maken. En als je er niet bij bent, zit je met je familie echt als een fan te kijken. Net als tijdens het EK, toen ik de uitschakeling door Tsjechië zag.”

Van Dijk kijkt uit naar het wereldkampioenschap in Qatar: “We spelen straks wat oefenwedstrijden, waar de coach zijn nieuwe tactiek of andere dingen zal willen uitproberen. En in juni hebben we vier duels in de Nations League.” Máár… “Natuurlijk wil ik fit zijn voor mijn eerste WK en daar heb ik heel veel zin in. Maar ik kan me niet inhouden of voorzichtig gaan doen. Ik voetbal zoals ik hoor te voetballen.”

Verdien 17 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Van Dijk belangrijk voor Oranje?

  • Honderd procent
  • Mwah…
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie