‘De Ligt kan in de winterstop al naar Barcelona verkassen’

Foto: ‘De Ligt kan in de winterstop al naar Barcelona verkassen’

Mino Raiola liet afgelopen week weten dat Matthijs de Ligt toe is aan een nieuwe stap in zijn loopbaan. Volgens RAC1 kan die transfer snel volgen, want het medium meldt dat Barcelona de verdediger aankomende maand al hoopt in te lijven.

De Spaanse grootmacht heeft dan echter veel werk voor de boeg, want het moet eerst spelers verkopen voordat de club kan denken aan de Nederlander. Naar verluidt gaat het om Samuel Umtiti en Philippe Coutinho die uit mogen kijken naar een andere club. Barcelona hoopte beide mannen in de zomer al kwijt te raken, maar destijds was de interesse niet serieus genoeg.

De club van hoofdtrainer Xavi hoopt dat dit in januari anders gaat. Vervolgens wil het bij Juventus aankloppen om te onderhandelen over het overnemen van De Ligt. De Oranje-international moet hoogstwaarschijnlijk in de toekomst met de 20-jarige Eric García in het hart van de verdediging voor stabiliteit zorgen in het team. Het is echter de vraag of de Italianen deze winter al willen meewerken aan een overgang.

Eerdere interesse

Het is niet voor de eerste keer dat Barcelona aanklopt bij de zaakwaarnemer van De Ligt. In 2019, toen de verdediger bezig was aan een geweldig seizoen bij Ajax, probeerde de club hem ook al over te nemen. Destijds leek het De Ligt beter om zijn overgang naar de Italiaanse competitie rond te maken, zodat hij op een andere manier leerde te verdedigen.

Hoewel hij de afgelopen jaren veelvuldig op een basisplaats kon rekenen, was de transfer niet erg succesvol. Waar Juventus de afgelopen jaren de kampioenschappen aaneenreeg, is dat de laatste seizoenen wel anders. Tegelijkertijd lijkt De Ligt persoonlijk eveneens niet gelukkig te zijn in Italië, waardoor een reünie met Frenkie de Jong tot de mogelijkheden lijkt te behoren.

Pakt Barcelona de overwinning tegen Mallorca? Grijp 1.70 keer je inleg bij bet365!

Welke club past beter bij De Ligt?

  • Barcelona
  • Juventus
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie