Helderziende Tadic: “Dát is voor mij geen surprise”

Foto: Helderziende Tadic: “Dát is voor mij geen surprise”

Ajax leverde tot ongenoegen van Dusan Tadic dit seizoen veel punten in. De Amsterdammers verspeelden onder meer punten tegen Go Ahead Eagles en Heracles Almelo, waardoor de club voorlopig achter PSV op de tweede plaats staat. De Serviër is ondanks de teleurstelling onder de indruk van de opponenten.

Waar Feyenoord en PSV vorig jaar er niet in slaagde om het Ajax lastig te maken, is dat dit seizoen wel anders. De ploeg van Erik ten Hag stond afgelopen weekend nog op een gelijk aantal punten met Feyenoord, terwijl het een punt achterstond op PSV. Die achterstand op de Eindhovenaren heeft de club nog steeds, maar door een overwinning in de Klassieker staat het nu wel los van Feyenoord.

De Rotterdammers hadden onder Dick Advocaat nog grootse moeite om Europees voetbal te halen, maar laten dit seizoen zien met de Nederlandse topclubs mee te kunnen. Zo won Feyenoord eerder dit seizoen met ruime cijfers van PSV, terwijl het in de Conference League overtuigend naar de volgende ronde ging. Volgens Tadic moet Ajax dan ook aan de bak in de tweede seizoenshelft, zo vertelt hij aan Voetbal International.

“Dat Feyenoord erbij staat, is voor mij geen surprise”, stelt hij in het interview. “Het is gewoon een grote club en nu hebben ze wat nieuwe spelers én een trainer die er voetbal in brengt. Ik vind het knap wat ze doen. Ook het feit dat PSV ruim verloor van ons en Feyenoord, en nu een punt meer heeft dan wij, is opvallend. Maar ik vind dat wij als Ajax vooral naar onszelf moeten kijken.”

Lastige reeks

Ajax neemt het woensdagavond in de Johan Cruijff Arena op tegen Fortuna Sittard wat normaliter geen probleem moet zijn voor de club. Na de winterstop wacht Ajax echter een lastige fase. Waar de Amsterdamse club het half januari opneemt tegen FC Utrecht (uit), moet Ajax in dezelfde maand op bezoek bij PSV. Hoogstwaarschijnlijk speelt Ajax deze wedstrijden zonder Sébastian Haller die naar de Africa Cup vertrekt.

Maakt Tadic tegen Fortuna Sittard de openingstreffer? Profiteer van een odd van 4.33!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Welke club wint dit seizoen het landskampioenschap?

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie