‘Barcelona trekt portemonnee voor Cavani’

Foto: ‘Barcelona trekt portemonnee voor Cavani’

Sergio Agüero heeft door hartritmestoornissen afscheid genomen van zijn leventje als profvoetballer, maar life goes on en FC Barcelona heeft een vervanger nodig. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk Edinson Cavani van Manchester United.

Volgens vrijwel álle Catalaanse sportkranten én de Argentijnse media heeft de Uruguayaanse spits ‘nee’ gezegd tegen Boca Juniors met de boodschap: ‘mijn toekomst ligt in het Camp Nou-stadion’. The Red Devils zouden wel mee willen werken aan een vertrek.

En dat is niet onlogisch, want door blessureleed en de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo is Cavani in het huidige voetbaljaar pas vijf keer in actie gekomen voor United. Het is overigens niet bekend of de Premier League-grootmacht een transfersom verlangt voor zijn pinchhitter.

Naar verluidt kan de international van Uruguay bij Barça een contract voor anderhalf jaar ondertekenen. Voor het eerste half jaar zou hij een salaris van 3,5 miljoen euro (plus één miljoen aan mogelijke bonussen) kunnen verwachten, en volgens de berichtgeving wordt zijn loon daarna opgehoogd naar een vast bedrag van vier miljoen euro met anderhalf miljoen euro aan mogelijke premies.

Afscheid Sergio Agüero

Agüero kondigde afgelopen woensdag op een speciaal daarvoor belegde persconferentie zijn afscheid als profvoetballer aan: “Deze persconferentie is georganiseerd om jullie te laten weten dat ik heb besloten om afscheid te nemen als voetballer. Het is de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb genomen. Het is een gezondheidskwestie, het is de beste beslissing voor mij.”

Verdien 9 keer je inleg als Barça dit seizoen de Europa League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goede spits voor Barça?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie