‘Oude bekende geeft Ajax groen licht voor transfer’

Foto: ‘Oude bekende geeft Ajax groen licht voor transfer’

Ajax krijgt vooralsnog geen groen licht voor de terugkeer van Brian Brobbey. Clubwatcher Mike Verweij weet evenwel dat de spits van RB Leipzig na een half jaar alweer terug wil keren in Amsterdam.

Brobbey verruilde Ajax afgelopen zomer transfervrij voor RB Leipzig. Het is een publiek geheim dat hij toen al in Amsterdam wilde blijven, maar uiteindelijk werden beide partijen het niet eens. De spits wist in Duitsland echter geen vaste basisplaats te veroveren en daarom zou hij nu azen op een hereniging in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax heeft al een lijntje uitgeworpen, maar kreeg ‘nul op het rekest’ van RB Leipzig. “Maar Ajax geeft niet op”, zo stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf, “en gaat deze week opnieuw in gesprek met Leipzig, want Brobbey wil dolgraag naar Ajax en Ajax wil hem graag terug. Er is een gesprek geweest tussen beide clubs, maar Leipzig heeft gezegd dat ze hem voorlopig willen houden.”

Ten Hag

Ajax-trainer Erik ten Hag liet eerder al doorschemeren dat hij de terugkeer van Brobbey wel ziet zitten. “Als wij onze selectie kunnen versterken, dan zullen we dat doen. Natuurlijk zijn we aan het kijken. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan. Het moet alleen wel dé optie zijn, Zoals vorig jaar met Haller, dat is wat je wil. Het is niet om even je selectie aan te vullen.”

Ajax moet het begin 2022 mogelijk een maand stellen zonder Sébastien Haller. De productieve spits gaat vermoedelijk met Ivoorkust naar de Afrika Cup, waardoor een aantal wedstrijden van zijn club aan hem voorbij gaan. In die periode staat ook PSV-uit op het programma. Naast Brobbey is ook Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur in beeld om de Ajax-aanval te versterken.

Wint Ajax de Champions League? Win vijftien keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Doet Ajax hier verstandig aan?

  • Ja
  • Nee
819+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie