‘Kapitale blunder’ PSV en John de Jong

Foto: ‘Kapitale blunder’ PSV en John de Jong

PSV besloot in de afgelopen zomer door te selecteren: Lars Unnerstall werd ‘weggestuurd’ en ondertekende een contract bij FC Twente, en Joël Drommel bewandelde de omgekeerde weg, van De Grolsch Veste naar het Philips Stadion dus, voor 3,5 miljoen euro welteverstaan…

De 25-jarige goalie uit Bussum maakt vooralsnog echter zeker geen geweldige indruk in de lichtstad van Nederland. Sterker nog: de NOS komt vandaag met de ‘reddingspercentages’ van de verschillende Eredivisie-keepers, en die schetsen een nogal… pijnlijk beeld voor PSV en zijn technisch manager John de Jong.

Unnerstall (74,5 procent) moet in de Eredivisie namelijk maar één doelman voor zich dulden: Remko Pasveer van Ajax (96,7 procent). Waar vinden we de naam van Drommel terug? Op de negentiende (!) plek, met een reddingspercentage van slechts 51,2 procent!

Had PSV Unnerstall niet gewoon binnenboord moeten houden? Oud-doelverdediger Ronald Waterreus reageert: “Die discussie is een beetje scheef. Unnerstall wilde zelf weg bij PSV om bij Twente te gaan keepen. Maar ik zou altijd geprobeerd hebben om hem bij PSV te houden.”

Waterreus blijkt niet ‘in een Drommel-pyjama te slapen’, hij is géén fan: “Ik hoor trainer Roger Schmidt heel nadrukkelijk zeggen dat hij tevreden is over de ontwikkeling van Drommel. Nou, dat kan ik me niet voorstellen, want die is er niet. Het houdt nog niet echt over. Het is niet slecht, maar ook niet heel goed. Hij straalt ook weinig energie uit; je wordt er niet bang van. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen: zo makkelijk is het ook niet, weet ik uit ervaring.”

Johan Derksen maakt gehakt van Drommel

Johan Derksen liet eerder bij Veronica Inside over de PSV-keeper weten: “Die jongen, Drommel, die zal mij haten. Dat begrijp ik best. Als je voetballer bent en iemand op televisie telkens zegt dat je een slechte keeper bent. Die jongen kan er niks aan doen. Het is PSV dat die fout weer heeft gemaakt. Drommel is een aardige keeper voor FC Twente, Heracles Almelo of sc Heerenveen. Hij is gewoon geen topper. En dan wordt-ie ook nog een geselecteerd voor het Nederlands elftal. Het is een gemaakte keeper. Moet je eens kijken hoeveel keer in een seizoen hij een tegengoal om de oren krijgt door een persoonlijke fout.”


Ondanks alle kritiek stond Drommel vandaag ‘gewoon’ onder de lat bij zijn werkgever, die met 4-1 van FC Utrecht won. De goalie moest dus één keer vissen: de Domstedelingen kwamen op voorsprong via Mike van der Hoorn. Aan dát doelpunt kon hij weinig doen.

Verdien 4.33 keer je inleg als PSV op donderdag van Real Sociedad wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Blunder?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
0+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
66+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
12+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
108+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
151+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
76+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
361+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
46+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
159+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
169+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
223+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
32+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
63+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
220+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1563+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
54+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
204+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
282+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
133+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie