“Precies die branie gaat Ajax opbreken”

Foto: “Precies die branie gaat Ajax opbreken”

Nico Dijkshoorn heeft zijn wekelijkse column voor weekblad Voetbal International gebruikt voor harde kritiek op Ajax. De schrijver vindt het storend hoe de Amsterdammers zichzelf profileren.

Dijkshoorn merkt een terugkerende sfeer rond Ajax. Hij omschrijft dat als volgt: “Ajax is een geschenk en wij mogen iedere week, tegen betaling, kijken hoe het wordt uitgepakt. Als in Groningen iemand vier keer zijn man passeert, dan is het degelijk voetbal met doorgroeimogelijkheden, maar zodra de rechtsbuiten van Ajax twee schijnbewegingen maakt, wordt erover geluld alsof hij met een bijltje iets uit marmer heeft staan hakken.”

De VI-columnist haakt in: “Dusan Tadic, met zijn eeuwige gezeur, werkte mij zondag erg op de zenuwen. Schandalig vond hij het, hoe het grote Ajax, dat zo zijn best doet elke week wat plezier in ons leven te blazen, wordt tegengewerkt door tegenstanders die gaan staan verdedigen op plastic gras. Ajax begint steeds meer te lijken op een omhooggevallen popster die met een handdoekje om zijn nek een paar fans in de kleedkamer laat.”

Kapsones

“Voor honderd euro per persoon mogen ze hem even aanraken. Ajax had altijd al kapsones, maar de laatste tijd begint het, zelfs voor een Amsterdammer, ondraaglijke vormen aan te nemen”, zo meent Dijkshoorn. “Ik weet het: Amsterdammers doen dat graag, aan Volendammers vertellen dat je in Amsterdam de beste vis kunt kopen en tegen Spanjaarden zeggen dat je in Amsterdam de lekkerste paella kan eten, maar de verheerlijking van Ajax begint absurde vormen aan te nemen.”

Dijkshoorn verwacht dat Ajax hier andermaal aan onderdoor gaat. “Precies die branie gaat Ajax opbreken. Ik voorspel alweer een dramatische nederlaag in de kwartfinale van de Champions League tegen een club die zichzelf níét ziet als een conceptueel kunstwerk. Je voelt het aan alles: Ajax gaat twee keer schitteren tegen een grote club en daarna worden ze gefileerd door een trainer die schijt heeft aan modern museumvoetbal.”

Wint Ajax de CL? De odd bij bet365 is 21.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
189+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie