‘Erik ten Hag dreigt Ajax-blunder te begaan’

Foto: ‘Erik ten Hag dreigt Ajax-blunder te begaan’

Ajax-trainer Erik ten Hag moet André Onana blijven opstellen dit seizoen, zo vindt Johan Derksen. De analyticus zou het onbegrijpelijk vinden als Remko Pasveer de voorkeur krijgt.

Onana maakte woensdagavond zijn rentree na een lange dopingschorsing. “Heel verstandig, heel professioneel”, reageert Derksen in Veronica Inside. “Hij is drie keer zo goed als Pasveer. Het gaat om geld. Ze hebben nu zeventig miljoen euro in het laatje, het geld stroomt binnen als ze verder komen. Dan heb je er toch schijt aan wat er met die man in het verleden is gebeurd. Hij staat onder contract, hij wordt betaald.”

Wat Derksen betreft blijft Onana zelfs de nummer één van Ajax. “Je gaat toch niet met Pasveer het risico lopen dat je wordt uitgeschakeld? Pasveer heeft het hartstikke goed gedaan, maar je hebt geen enkele garantie dat hij dat blijft doen. Je hebt de keuze tussen een wereldtopper en een veteraan met veel ervaring. Nou, dan pak je toch de wereldtopper.”

Overigens lijkt de kans klein dat Onana daadwerkelijk onder de lat blijft staan. Ten Hag heeft al laten weten dat Pasveer voor hem onomstreden is op dit moment. Dat heeft er mede mee te maken dat de Kameroener binnenkort opnieuw niet inzetbaar is als gevolg van de Afrika Cup en bovendien weigert hij zijn aflopende contract te verlengen.

Blijdschap

Ajax won woensdag met Onana onder de lat met 1-2 bij Besiktas. Trainer René van der Gijp had de indruk dat de Ajacieden blij zijn met de terugkeer van de sluitpost. “Wat ik het allerbelangrijkst vind is dat toch veel spelers na de wedstrijd, toen ze allemaal in de middencirkel stonden, lieten blijken dat ze wel blij met hem zijn. En het wel een aardige gozer vinden. Iedereen ging naar hem toe en omhelsde hem.”

Wint Ajax de CL? Win 21 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens?

  • Ja
  • Nee
382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie