‘Alleskunner PSV straks 50 miljoen waard’

Foto: ‘Alleskunner PSV straks 50 miljoen waard’

Maandenlang kreeg hij bakken kritiek vanwege een vermeend gebrek aan voetballende kwaliteiten, maar de laatste wedstrijden is Ibrahim Sangaré goud waard voor PSV. Ook vandaag tegen Vitesse (2-0) blonk de Ivoriaan weer uit.

Sangaré heerste op het middenveld én scoorde na negentien minuten spelen op schitterende wijze de 1-0. Op de sociale media is men nu dan ook lyrisch over hem. “Sangaré ruimt alles al op op het middenveld en maakt nu ook de goals. Direct gaat hij ook nog keepen”, knipoogt één van de PSV-fans over de alleskunner van de Eindhovenaren.

In zijn debuutseizoen, toen nog met Pablo Rosario op de as, lag hij altijd zwaar onder vuur vanwege te veel balverlies en een gebrek aan creativiteit. Maar dit voetbaljaar is alles anders en geldt Sangaré niet meer alleen als de stofzuiger, maar ook als degene bij wie (bijna) alle aanvallen beginnen.

Afrika Cup

In het Philips Stadion zal men dan ook al met angst en beven aan januari denken: dan wacht de Afrika Cup. Eerder zei de 23-jarige krachtpatser al in gesprek met Voetbal International: “Of ik in de Afrika Cup ga spelen, weet ik nog niet. Ik heb nog niets besloten en er ook nog niet over gesproken met PSV. Ik kan van alles willen, maar het moet altijd in overleg zijn met de club. Natuurlijk is kiezen tussen Ivoorkust en PSV niet makkelijk, maar het is pas over twee maanden. Ik zal eerst het gesprek met PSV aangaan over hoe zij erin staan. Aan de andere kant sta ik er zo in: wát het uiteindelijke besluit ook zal zijn, het is nooit een verkeerde beslissing.”

Een greep uit de reacties:

Sangare is in potentie wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie