Bas Nijhuis maakt opmerkelijke carrièreswitch

Foto: Bas Nijhuis maakt opmerkelijke carrièreswitch

Bas Nijhuis is natuurlijk niet alleen scheidsrechter, door zijn bezoekjes aan de studio van Veronica Inside is hij óók al een televisiepersoonlijkheid. Nu heeft de arbiter er echter een verrassend nieuw baantje bij: via Instagram maakt hij bekend dat hij trouwambtenaar is.

Inzetten op Eredivisie-wedstrijden doe je bij bet365! Vergeet niet de welkomstbonus te incasseren!

Nijhuis laat via zijn account op het sociale medium Instagram weten dat hij ‘officieel beëdigd’ is tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, oftewel: BABS. De scheidsrechter, die overigens eveneens actief is in de ondernemingswereld, toont vol trots een foto van hemzelf tijdens zijn beëdiging in de Amsterdamse rechtbank.

De Tukker zegt veel zin te hebben in zijn nieuwe job. In gesprek met Veronica Inside verklaart hij: “Het is prima te combineren en erg leuk om te doen.” Nijhuis knipoogt vervolgens: “Ook hierbij kan ik de gele en rode kaarten meenemen, mochten ze geen ‘ja’, zeggen. Het enige verschil is dat ik dit zónder VAR doe.”

Wat verdient Bas Nijhuis?



Een paar maanden geleden onthulde Nijhuis het salaris van een scheidsrechter. In de online talkshow Statements vertelde hij: “Het gaat eigenlijk in gradaties. Als je een wedstrijd hebt in de Keuken Kampioen Divisie, de oude Jupiler League, dan zit je misschien op 1500 euro per wedstrijd. Dat is de tweede divisie. Maar als je naar de Eredivisie gaat, dan heb je eerst de normale wedstrijden, bijvoorbeeld tussen Groningen en Alkmaar, en dan zit je op 2500 euro. Als je de topwedstrijden hebt, dan zit je ongeveer op 3500 euro per wedstrijd.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bas Nijhuis (@nijhuis_bas)

Tof?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
848+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie