NEC verslaat pover Groningen in lege Goffert

Foto: NEC verslaat pover Groningen in lege Goffert

NEC blijft uitstekend promoveren in de Eredivisie. De promovendus wist zondagmiddag met 3-0 te winnen van FC Groningen en klimt daarmee naar plek zeven.

Gokken op Eredivisie-wedstrijden? Maak een bet365-account aan en krijg een bonus van 100 euro!

De wedstrijd werd noodgedwongen in een leeg stadion afgewerkt. Een paar weken geleden stortte het uitvak met Vitesse-fans deels in, waardoor er momenteel onderzoeken gaande zijn naar de veiligheid van De Goffert. Het lukte NEC niet om een ander stadion te vinden om in te spelen en dus werd besloten om voor lege tribunes aan te treden. Wel kregen zo’n 800 fans de mogelijkheid om hun team buiten de hekken aan te moedigen en mee te kijken via grote schermen.

NEC start sterk

NEC schoot in eigen stadion goed uit de startblokken. De ploeg van Rogier Meijer trok in de aanval en dat leverde diverse mogelijkheden op. Doelman Peter Leeuwenburgh werd meermaals getest door de Nijmeegse ploeg, waaronder een aantal knappe reddingen. Ook had Jordy Bruijn de pech dat zijn spectaculaire omhaal naast het Groningse doel eindigde.

Op slag van rust viel de openingstreffer dan toch. Mo El Hankouri dacht Leeuwenburgh rustig aan te kunnen spelen, maar Ali Akman had zijn pass doorzien en wist de bal te onderscheppen. De Turkse spits van NEC omspeelde de uitblinker aan Groningse zijde en kon de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel lopen: 1-0.

Groningen komt er niet aan te pas

In de tweede helft probeerde FC Groningen wel om langszij te komen. Danny Buijs zag zijn team wel een paar speldenprikjes uitdelen, onder meer via El Hankouri, maar de zege van NEC kwam geen moment echt in gevaar. Sterker nog: Elayis Tavsan zorgde aan de andere kant voor de beslissing. De goed meegelopen NEC’er schoot simpel raak nadat Jonathan Okita op Leeuwenburg was gestuit.

In extremis liep NEC ook nog uit naar 3-0. Javier Vet werd nog gestuit na een voorzet vanaf links, maar Okita prikte de bal vervolgens alsnog binnen: 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (45′) Ali Akman, 2-0 (55′) Elayis Tavsan, 3-0 (90′) Jonathan Okita

Gaat Groningen degradatievoetbal spelen?

  • Ja
  • Nee
50+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie