Valentijn Driessen maakt Ajax-ommezwaai

Foto: Valentijn Driessen maakt Ajax-ommezwaai

‘Beroepszuurpruim’ Valentijn Driessen heeft in het verleden meermaals openlijk aan de stoelpoten van Ajax-oefenmeester Erik ten Hag gezaagd, maar na het duel met Borussia Dortmund van gisteravond is hij om. Hij noemt de coach zelfs ‘de ideale Ajax-trainer’!

In zijn column in De Telegraaf haalt hij een uitspraak van directeur voetbalzaken Marc Overmars aan, die in april over Ten Hag zei: “Hij is nu een echte Ajax-trainer.” Driessen: “Wie daar nog aan twijfelde, de Tukker legde tegen Borussia Dortmund een test van bekwaamheid af. Uitgerekend door een ex-Feyenoorder te verkiezen boven een ras-Ajacied. Niet Davy Klaassen, maar Steven Berghuis stond als derde middenvelder naast Ryan Gravenberch en Edson Álvarez in Ten Hags basisformatie tegen Borussia Dortmund. Het leverde een voetbalshow zonder weerga op en de ultieme beloning (4-0) tegen de nummer twee van Duitsland met 200 miljoen euro meer omzet dan de Nederlandse kampioen.”

“De trainer-coach koos voor de vlucht naar voren, voor dominantie, het spel aan de bal en dus voor de creativiteit van Berghuis boven het loopvermogen en het omschakelen van Klaassen”, vervolgt Driessen. Niet Erling Braut Haaland, Donyell Malen of Marco Reus bepaalden hoe Ten Hag Ajax wilde laten voetballen, maar de kwaliteiten van Dusan Tadic – Ajax’ eigen Haaland –, Antony en Berghuis waren het uitgangspunt van de spelopvatting van Ajax.

Ajax-reclametour

‘Achterin moesten ze het maar zien te rooien’, aldus de journalist annex televisiepersoonlijkheid: “Jurriën Timber en Lisandro Martínez deden dat op grootse wijze. Waarbij zij op momenten werden geholpen door Remko Pasveer.” Driessen concludeert dat de Europese campagne een grote reclametour is voor Ajax: “Omdat Ten Hag het aandurft om tegen een opponent als Borussia Dortmund de Ajax-filosofie ten volle uit te dragen met zijn team. Te laten zien dat je ook op het hoogste niveau dominant, attractief, volgens de Hollandse school kan spelen met pure vleugelaanvallers, een offensieve, creatieve middenvelder, met een verdediging tegen de middenlijn en zelfopgeleide Ajacieden. Zoals een echte Ajax-trainer past.”

Bijzonder?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie