Reiss Nelson kijkt ogen uit: “Echt waanzinnig”

Foto: Reiss Nelson kijkt ogen uit: “Echt waanzinnig”

Feyenoord speelde vandaag met 2-2 gelijk tegen RKC Waalwijk en dat was natuurlijk teleurstellend, maar Reiss Nelson heeft desondanks een mooie dag beleefd. De Arsenal-huurling maakte immers zijn debuut in het shirt van de Rotterdammers.

In de afgelopen zomer werd Nelson op huurbasis ingelijfd door de traditionele topclub, maar vrijwel meteen kreeg de aanvaller te maken met overbelasting. Op zaterdag kon hij dan eindelijk voor het eerst voor zijn tijdelijke werkgever in actie komen, en na een uurtje spelen werd hij binnen de lijnen gebracht door oefenmeester Arne Slot.

Na het laatste fluitsignaal meldde Nelson zich voor de camera van ESPN: “Het voelde goed. Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten heb mogen maken voor Feyenoord. Het heeft helaas even geduurd, maar ik ben blij dat ik terug ben bij het team. Het is altijd moeilijk als je er niet bij kan zijn. Ik heb de wedstrijden bekeken als supporter. De sfeer is echt waanzinnig.”

De Engelsman genoot met volle teugen van de ambiance in De Kuip: “Dit is wat ik wilde. Dit is waarom ik voor een club als Feyenoord heb gekozen. Ik word gewaardeerd en krijg het volledige vertrouwen, dat voelt goed.”

“Heel teleurstellend”

Cyriel Dessers liet juist een heel ander geluid horen. De spits begon in de basis als vervanger van Luis Sinisterra, maar hij miste een aantal opgelegde mogelijkheden: “Het voelde voor mij heel teleurstellend. Zeker op het einde krijg je nog een grote kans, dan voel je je voor een deel verantwoordelijk en dat doet wel pijn. Het was moeilijk voetballen tegen RKC. Ze hielden het goed gesloten achterin. Ik dacht na het doelpunt van Guus (Til, red.) dat we echt konden doorpakken. Het was alleen niet zo gemakkelijk als we dachten. Je moet blijven hopen en die kans komt dan. Alleen jammer genoeg ging hij er niet in.”

Sinisterra was niet beschikbaar wegens interlandverplichtingen: “Ik hoorde gistermiddag dat ik ging starten. Een trainer heeft mij ooit verteld dat je 24 uur moet vieren en 24 uur moet rouwen. Hier ga ik wel even slecht van zijn, maar de knop moet snel om richting donderdag. Ik heb tot nu toe alleen mooie momenten meegemaakt bij Feyenoord. Nu gaat hij er niet in en dan heb je een slecht resultaat. Dat doet pijn. Ik verwijt mezelf wel dat ik de kans er niet in schiet, maar dat is ook het leven van een spits. Je kan niet elke bal scoren.”

Heeft Nelson een goede indruk gemaakt?

  • Ja
  • Nee
512+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:24
8+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
12+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
50+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
82+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
118+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
18+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
42+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
171+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1510+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
47+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
189+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
254+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
34+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
123+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
66+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
133+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
60+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
213+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4083+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
251+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie