VI doet ‘bizarre’ onthulling over Eran Zahavi

Foto: VI doet ‘bizarre’ onthulling over Eran Zahavi

In het algemeen wordt altijd aangenomen dat Ajax hogere salarissen betaalt dan PSV. Dat klopt ook wel, maar het is niet altijd het geval. Voetbal International onthult vandaag namelijk dat Eran Zahavi een Eredivisie-grootverdiener is, ondanks dat hij zijn brood verdient in het Philips Stadion en niet in de Johan Cruijff ArenA.

De Israëlische spits strijkt in de lichtstad van Nederland in totaal 6 miljoen euro op in twee jaar tijd. 4 miljoen euro daarvan is tekengeld, waar 2 miljoen euro in salaris wordt uitgekeerd. Het bovengenoemde medium baseert zich op een vonnis van de FIFA-arbitragecommissie, over een geschil tussen Zahavi en zijn oude werkgever, Guangzhou R&F uit de Chinese Super League (inmiddels omgedoopt tot Guangzhou City FC, red.).

In januari 2018 besloten speler en club te verlengen tot medio 2018, waarbij bepaalde betalingsafspraken werden gemaakt. “Zijn basissalaris zou oplopen van 583 duizend dollar per maand in 2018 tot 708 duizend dollar per maand in 2020”, aldus VI. “Deze bedragen waren verder op te voeren aan de hand van bonussen: 20 duizend dollar per doelpunt en 7 duizend Chinese renminbi (circa duizend euro) per punt. In 2019 scoorde hij 29 keer in de Super League en daarmee haalde hij dus een doelpuntenbonus binnen van 580 duizend dollar. In totaal verdiende hij dat jaar een kleine 9 miljoen dollar.”

Arbitragezaak

De coronacrisis gooide echter roet in het eten en Zahavi en zijn werkgever raakten gebrouilleerd, waardoor PSV uiteindelijk toe kon slaan. De Israëliër stapte transfervrij over naar het Philips Stadion, wat de Eindhovenaren de mogelijkheid bood om hem meer tekengeld te betalen. Door het geschil dat Zahavi inmiddels uitgevochten heeft met Guangzhou City FC (hij claimde gederfde inkomsten) weten we wél wat hij bij PSV verdient; het gaat dus om 4 miljoen euro aan tekengeld en 2 miljoen euro aan salaris, zoals vermeld door het bovengenoemde blad.

Overigens heeft de commissie bepaald dat de international van Israël nog 1,2 miljoen euro aan gemiste inkomsten te goed heeft van ‘de Chinezen’, bovenop achterstallig salaris (1,5 miljoen euro). Hij mag dus uitkijken naar ‘een goedmakertje’ van in totaal 2,7 miljoen euro.

Betaalt PSV meer dan jij dacht?

  • Zeker
  • Nee…
791+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie