Van Hooijdonkt sneert naar Daley Blind

Foto: Van Hooijdonkt sneert naar Daley Blind

Na afloop van de zeperd tegen FC Utrecht (0-1) stelde Daley Blind dat het allemaal niet zo slecht is als men zei. Net zoals het niet zo goed was als men zei zodra Ajax wél overtuigend won. Analist Pierre van Hooijdonk riep bijvoorbeeld onlangs dat ‘Ajax de Champions League-finale kan halen’.

Blind zei daarover dat hij ‘dat niet zo serieus neemt’. En daar reageerde Van Hooijdonk gisteravond dan weer op, in Studio Voetbal op de NOS: “Het is altijd makkelijker en leuker als je zelf de lat niet te hoog legt. Dan is het al sneller goed. Als je zo’n selectie hebt en je hebt dit voetbal al laten zien om de competitie, dan mag je de lat best iets hoger leggen. Dat vinden sommigen best lastig, want dan word je ook wat sneller afgerekend”, sneert Pi-Air.

Ibrahim Afellay wijst liever naar een simpelweg uitstekende tegenstander in de Arena. “Alle credits naar FC Utrecht. Ajax was niet top, maar dat had alles te maken met FC Utrecht. Je hebt vaak te maken met acht of zes verdedigers, maar FC Utrecht speelde het eigen spel. Ze hielden de linies heel kort op elkaar en Maher en Van Overeem deden het heel erg goed. Ze zaten erbovenop.”

Tot slot verdedigt Theo Janssen de bekritiseerde doelman Remko Pasveer betreft diens rol bij de tegentreffer van Django Warmerdam. “Het is een krachtig schot. De vergelijking met Onana of andere keepers wordt heel snel gemaakt. Pasveer kan er nu ineens niets meer van. Pasveer is een hele goede keeper, alleen bij Ajax verwachten we net iets meer. Hier kan hij toch gewoon niets aan doen?”

Wie steun jij in deze discussie?

  • Blind
  • Van Hooijdonk
383+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie