AC Milan duwt Juventus buiten CL-plekken

Juventus dreigt volgend seizoen niet actief te zijn in de Champions League. De grootmacht uit Turijn werd door concurrent AC Milan op pijnlijke wijze voor schut gezet: 0-3.

Juventus kreeg een aantal grote kansen om de leiding te nemen. Matthijs de Ligt zag zijn inzet in kansrijke positie worden geblokt, waar Giorgio Chiellini naast kopte. Bij het laatstgenoemde moment zat doelman Gianluigi Donnarumma overigens mis. Een pikant moment, omdat deze zomer transfervrije sluitpost naar verluidt zijn carrière kan voortzetten bij Juventus.

AC Milan wist vlak voor rust de leiding te nemen. Ook doelman Wojciech Szczesny zag er niet goed uit, maar Brahim Díaz strafte dit wél af: 0-1. Vlak na rust dacht Juventus langszij te komen via Rodrigo Bentacur, ware het niet dat doelman Donnarumma nu wel een goede reactie in huis had.

In de tweede helft ging alles mis voor Juventus. Franck Kessié verprutste weliswaar een strafschop, maar via Ante Rebic en Fikayo Tomori liep Milan in de slotfase uit naar een 0-3 zege. Milan, dat nu derde staat, duwt Juventus hierdoor naar de vijfde plaats en dat is niet voldoende voor een CL-ticket.

Scoreverloop: 0-1 (45′) Brahim Díaz, 0-2 (78′) Ante Rebic, 0-3 (82′) Fikayo Tomori