Uitblinker Robben gidst Groningen langs Emmen

Arjen Robben zou eigenlijk niet eens meedoen tegen FC Emmen. De 37-jarige buitenspeler stond toch op het kunstgras in Emmen en had een belangrijke rol in de 0-4 overwinning van FC Groningen.

Binnen drie minuten had de bal al twee keer in het doel kunnen liggen bij FC Emmen – FC Groningen. Na een paar minuten was Michael de Leeuw voor Emmen dicht bij de openingstreffer, daarna was Robben binnen enkele minuten al gevaarlijk voor het doel van Emmen. De eerste treffer van de middag viel echter pas na een klein halfuurtje spelen: Bart van Hintum knikte op aangeven van Ramon Lundqvist raak.

Na de thee begon de Robben-show pas echt. De 37-jarige buitenspeler was in de eerste helft al een aantal keer dreigend, maar na ruim vijftig minuten was hij eindelijk beslissend. De buienspeler gaf een vrije trap onverwacht op Alessio Da Cruz, die de 0-3 binnenschoot. Even later sloeg datzelfde tandem opnieuw toe: Robben stuurde Da Cruz de diepte in, waarna de aanvaller voor zijn tweede van de middag aantekende. In de slotfase van de wedstrijd bepaalde invaller Paulos Abraham de eindstand op 0-4.

Scoreverloop: 28. Van Hintum (0-1), 52. Da Cruz (0-2), 62. Da Cruz (0-3), 81. Abraham (0-4)