AZ blijft dankzij zege op RKC in spoor PSV

Foto: AZ blijft dankzij zege op RKC in spoor PSV

AZ heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de strijd om een voorronde Champions League-ticket. De Alkmaarders knokten zich ondanks een achterstand naar een 1-3 overwinning bij RKC Waalwijk.

AZ verspeelde begin dit seizoen veel punten en boekte pas tegen de Waalwijkers de eerste competitiezege van het seizoen. Ook ditmaal moest de Alkmaarse ploeg veerkracht tonen. Na ruim een kwartier spelen nam de thuisclub de leiding via Thijs Oosting, die doelman Marco Bizot passeerde middels een wippertje. Een pikant detail: Oosting is eigendom van AZ.

De Alkmaarders begonnen het duel in Waalwijk al met drie punten minder dan PSV, dat ook nog een beter doelsaldo bezit. AZ wist dus dat het sowieso moest winnen bij RKC. Albert Gudmundsson had dat goed in de gaten en schoot de gelijkmaker binnen achter doelman Kostas Lamprou. De IJslander schoof de bal tegen de touwen na slim weg te draaien bij diens opponent.

In de tweede helft kantelde het duel definitief in Alkmaars voordeel. Myron Boadu liet zijn eerste kans nog onbenut, maar liet Lamprou even later alsnog kansloos. De opdracht voor RKC werd daarna nóg ingewikkelder door toedoen van scheidsrechter Dennis Higler. Laatstgenoemde constateerde een trappende beweging van Sylla Sow jegens Timo Letschert en deelde daarvoor de rode kaart uit.

Met een man meer speelde AZ zich definitief naar de zege in Alkmaar. Calvin Stengs maakte na een goede individuele actie eindelijk weer eens een doelpunt voor de huidige nummer drie van Nederland. Daarmee komt AZ in punten gelijk met PSV, dat nog wel een beter doelsaldo én een duel tegoed heeft.

Scoreverloop: 1-0 (17′) Thijs Oosting, 1-1 (28′) Albert Gudmundsson, 1-2 (63′) Myron Boadu, 1-3 (82′) Calvin Stengs

Wie pakt plek twee?

  • PSV
  • AZ
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie