TRANSFERUURTJE: PSV-exodus, Ajax-transfers, De Ligt-clausule

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV-exodus, Ajax-transfers, De Ligt-clausule

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Er werd eventjes aan oefenmeester Erik ten Hag getrokken door het Duitse Borussia Mönchengladbach, maar Voetbal International schrijft dat de trainer hoogstwaarschijnlijk ook volgend seizoen nog voor de groep staat in de Johan Cruijff ArenA. Het blad meldt: “Ten Hag kent ook het begrip houdbaarheidsdatum van elke trainer, maar merkt tegelijkertijd dat door alle wisselingen in zijn selectie en staf zijn aanpak de spelers nog altijd grijpt. De klik met Marc Overmars, gebaseerd op vertrouwen, kennis en kunde, zorgt daarbij voor een stevig fundament.” Ajax gaat een behoorlijk opmerkelijke transferperiode tegemoet: “En dan is er nog het perspectief van een relatief rustige transferzomer. Twee jaar geleden stond het al vast dat met Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong de beste spelers zouden vertrekken. Vorig jaar was dat met Hakim Ziyech en Donny van de Beek hetzelfde verhaal. Maar nu? Sterkhouders als Daley Blind, Dusan Tadic, Davy Klaassen, Antony en Sébastien Haller zullen zeker blijven. André Onana en Maarten Stekelenburg gaan verlengen.” VI sluit af: “Talenten als Jurriën Timber en Devyne Rensch willen zich bij Ajax doorontwikkelen, terwijl de latino’s Edson Álvarez en Lisandro Martínez hun draai steeds meer vinden.”


Ajax gaat vermoedelijk een rustige zomerse transferperiode tegemoet, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niks gaat gebeuren in de Johan Cruijff ArenA. Het zou namelijk niet gek zijn als Nicolás Tagliafico en David Neres Amsterdam achter zich laten. Voetbal International blikt vandaag alvast vooruit op de aankomende transferwindow: “Van het basiselftal is alleen een vertrek van Nicolás Tagliafico en David Neres waarschijnlijk, maar dan moet een club wel met het juiste bedrag komen, terwijl er ongetwijfeld ook aan Ryan Gravenberch zal worden getrokken. De jongeling is echter van mening dat een extra jaar Ajax voor nu nog het beste is.” Daar voegt het blad wel meteen aan toe: “Natuurlijk is de transfermarkt grillig en onvoorspelbaar, maar de vooruitzichten op een nieuw seizoen waarin niet de halve puzzel opnieuw moet worden gelegd, zijn zeer realistisch. Het brengt rust en succes in de hoofdstad, waarin alle hoofdrolspelers graag met elkaar door willen om de jacht op prijzen te herhalen.”

Het Algemeen Dagblad schrijft op dinsdagochtend dat PSV een hete zomer tegemoet gaat: er zijn vermoedelijk méérdere grote uitgaande transfers op komst bij de Eindhovenaren. De krant rept van een tumultueuze transferperiode. Men wijst allereerst naar Mohamed Ihattaren: “Ihattaren gaat na dit seizoen normaal gesproken op de transferlijst bij PSV, omdat hij zijn contract niet heeft verlengd.” Maar daar voegt het AD aan toe: “Niet alleen Ihattaren, maar ook Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en een aantal reserves (Adrian Fein, Érick Gutiérrez, Timo Baumgartl) kunnen ondertussen weleens vertrekken. PSV zal een aantal nieuwelingen willen inpassen en moet er in de voorrondes (Champions League, als de ploeg van coach Roger Schmidt tweede wordt, red.) desondanks zien te staan.”

Buitenland:

In de afgelopen winterstop verruilde Klaas-Jan Huntelaar Ajax voor Schalke 04 om zijn tweede liefde te behoeden voor degradatie uit de Bundesliga. Dat gaat niet lukken, maar dat betekent niet dat de spits afscheid neemt van het voetbal in mineur. Volgens de krant BILD is er namelijk een stuntje in de maak: Die Königsblauen gaan hun routinier vermoedelijk een contractverlenging voorschotelen. Verdwijnt de club van het hoogste niveau, dan is het de bedoeling dat The Hunter Schalke in het aankomende voetbalseizoen uit de Tweede Bundesliga schiet. Volgens het bovengenoemde medium is de blessuregevoeligheid van Huntelaar wél een puntje van zorg, want sinds zijn komst heeft hij amper minuten kunnen maken. Ook moet de spits genoegen nemen met een salarisverlaging; naar verluidt kan hij iets minder dan 1 miljoen euro verdienen.


Matthijs de Ligt werd eergisteren nog maar eens in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona, maar journalist Fabrizio Romano onthult vandaag dat Juventus zijn jonge centrumverdediger koste wat kost in Turijn wil houden. De ‘transfergoeroe’ meldt op Twitter dat De Oude Dame de Oranje-international als een sleutelspeler ziet en dus is een verkoop vrijwel uitgesloten. Oefenmeester Andrea Pirlo zou het zelfs zien zitten om de voormalige Ajax-sterspeler aanvoerder te maken, zo konden we eerder lezen in de Italiaanse media. Wél onthult Romano dat De Ligt een transferclausule in zijn contract bij Juventus heeft staan, waardoor hij in de zomer van 2022 voor het vaste megabedrag van 150 miljoen euro mag vertrekken. Is er een grootmacht die die geldsom voor hem op tafel legt, dan wordt de stopper de duurste Nederlandse speler aller tijden. Dat record staat nu nog op naam van Frenkie de Jong, die voor 86 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona transfereerde.

150 miljoen voor De Ligt?

  • Mooi bedrag
  • Veel te veel
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:33
2+
Van Nistelrooij kreeg Oranje-dreun: “Een grote teleurstelling”
16:19
48+
‘PSV-ontploffing door Noa Lang’
15:59
38+
Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’
15:43
12+
Willem II-icoon hangt schoenen aan de wilgen
15:29
101+
‘Drie opties voor Ruud van Nistelrooij’
15:14
91+
Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”
14:58
120+
Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”
14:45
20+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
14:29
713+
‘Stunttransfer voor Louis van Gaal’
14:14
401+
‘Ajax-spelers hakken knoop door over toekomstige trainer’
14:00
0+
De lachwekkende hype rond kroonprins Graham Potter
13:48
49+
Lucas Moura blikt terug op zijn goal tegen Ajax
13:33
1093+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
13:21
76+
Fabrizio Romano onthult waar Ziyech volgend seizoen speelt
13:03
230+
Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’
12:49
131+
‘Barça én Bayern kiezen voor oude bekende als hoofdtrainer’
12:33
223+
BILD onthult welke club concreet is voor Geertruida
12:20
594+
‘Pascal Jansen kan naar achtvoudig landskampioen’
12:00
597+
Promotiekraker Groningen-Roda draait uit op ‘vriendenmoord’
11:48
77+
‘PSV-vertrekker kan naar Australië’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie