‘Waanzinnige Oranje-blunder KNVB’

Foto: ‘Waanzinnige Oranje-blunder KNVB’

In zijn column in het Algemeen Dagblad impliceert Willem van Hanegem dat hij de aanstelling van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal een verschrikkelijke blunder vindt. De oefenmeester heeft in korte tijd namelijk álle automatismen uit het team gesloopt.

De Kromme stelt allereerst: “Onder Ronald Koeman zorgde de tandem Memphis Depay en Georginio Wijnaldum ervoor dat we weer meededen met de grote jongens. Daarachter was Frenkie de Jong vaak de vormgever en Virgil van Dijk dé man achterin. De laatste is er niet bij, de andere drie spelers heb ik tegen Turkije en Letland niet gezien. Frank de Boer zet het anders neer, maar het is geen verbetering.” Hij vervolgt: “Als je Luuk de Jong opstelt, weet je dat de ballen alleen nog door de lucht gaan. Dat moet ook, want over de grond houdt het niet over bij hem. Davy Klaassen viel aardig in tegen de Turken, maar tegen Letland had hij er zeker drie moeten maken. Moet hij er dan tegen Gibraltar meteen weer uit?”

“Alles wat logisch leek, verdwijnt uit het elftal”, schrijft Van Hanegem. “Owen Wijndal haalt bij AZ tien keer per wedstrijd de achterlijn. In Oranje begint hij dertig meter te diep, haalt hij nooit de achterlijn en geeft hij ook nooit een vroege voorzet waar aanvallers iets mee kunnen. Steven Berghuis is alleen goed als hij aan de binnenkant speelt. Waarom dan Kenny Tete en niet Denzel Dumfries opstellen tegen Turkije? Want Tete kan uitstekend verdedigen, maar niet zo goed aanvallen.”

Het icoon concludeert: “Ik word gewoon niet vrolijk van het huidige Oranje. En het is gevaarlijk als de spelers en de trainer dat zelf wel worden. Zelfs na de 4-2 tegen de Turken hoorde ik geluiden dat het allemaal wel meeviel. Die Turken kregen maar vier kansen. En ze zaten er toevallig allemaal in…”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
1039+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie