De beste voetbaluitzendingen van deze week: halve finales KNVB-beker!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van deze week: halve finales KNVB-beker!

Na een bijzonder mooi voetbalweekend vol toffe derby’s en verrassende uitkomsten, staat deze week weer een fantastische voetbalweek op iedereen te wachten. Er is in ieder geval om naar uit te kijken. Het is namelijk tijd voor een week vol bekervoetbal!



Maandag 1 maart



Met Super Sunday achter de rug trappen we de nieuwe maand rustig af. De Keuken Kampioen Divisie gaat rustig door, terwijl in Spanje de kans ontstaat dat Real Madrid de tweede plek weer overneemt van FC Barcelona. Rond hetzelfde tijdstip speelt ook Everton tegen Southampton.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 1 maart hieronder:


18.35 uur op ESPN: Excelsior – Jong Ajax, 20.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Everton – Southampton, 20.55 uur op Ziggo Sport: Real Madrid – Real Sociedad


Dinsdag 2 maart



Na een rustige maandag trekt de dinsdag het niveau lekker omhoog. We gaan namelijk weer verder met de TOTO KNVB Beker. De halve finales staan voor de deur en dat betekent een drukke dinsdag- en woensdagavond. Toch is het voetbalplezier daar nog niet mee gedaan.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 2 maart hieronder:


20.40 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – Spezia, 20.50 uur op Ziggo Sport: Manchester City – Wolverhampton Wanderers, 21.00 uur op ESPN: TOTO KNVB Beker: Vitesse – VVV-Venlo


In de Serie A trappen we immers de avond af. Een zwalkend Juventus moet zich daar terug naar de top zien te knokken. Met een wedstrijd minder gespeeld en tien punten achterstand op Internazionale moet hemel en aarde verlegd worden, maar niets is onmogelijk in de voetbalwereld.



Ook de koploper van de Premier League komt in actie vandaag. Dit keer mag de ploeg van Pep Guardiola het thuis opnemen tegen Wolverhampton Wanderers. Met twaalf punten voorsprong op de tweede plek lijkt de race in Engeland al gelopen. Al helemaal nadat Manchester United afgelopen weekend punten liet liggen tegen Chelsea. 



De avond sluiten we af met een topper in de TOTO KNVB Beker. Vitesse treedt in eigen huis aan tegen VVV-Venlo. De winnaar van deze strijd bepaalt wie er naar de finale mag, waar gestreden wordt tegen Ajax of sc Heerenveen. Die wedstrijd wordt een dag later gespeeld.




Woensdag 3 maart 



De eerste woensdag van maart belooft een heerlijke voetbalavond voor te schotelen. Twee bekerkrakers worden naast elkaar beslist, terwijl de Premier League doordendert. Tijd om de avond is wat beter onder de loep te nemen. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 3 maart hieronder:


18.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: Burnley – Leicester City, 20.55 uur op Ziggo Sport: Copa del Rey: FC Barcelona – Sevilla FC, 21.00 uur op ESPN: TOTO KNVB Beker: sc Heerenveen – Ajax, 20.05 uur op Ziggo Sport Voetbal: Crystal Palace – Manchester United


Waar de Premier League de avond opent en afsluit, zijn het de bekerwedstrijden waar alle ogen op gericht zijn. Frenkie de Jong neemt het op tegen Luuk de Jong, want FC Barcelona en Sevilla staan tegenover elkaar in de Copa del Rey. Nadat de eerste wedstrijd beslist werd met 2-0 in het voordeel van Sevilla, moet Messi’s team een truc uit de hoge hoed toveren op eigen grond.



De andere wedstrijd speelt zich niet af in Barcelona, maar Heerenveen. Daar strijden de thuisploeg en Ajax om het laatste finaleticket voor de TOTO KNVB Beker. Opvallend aan het duel is dat Lasse Schöne, de publiekslieveling in Amsterdam, uitkomt tegen zijn oude ploeg. Nog bijzonderder is dat de Deen eerder dit seizoen nog bij de ploeg van coach Erik ten Hag meetrainde om zijn conditie op peil te houden.







Donderdag 4 maart



Waar je zou verwachten dat de donderdagavond de rust terug zou laten keren is niets minder waar. Een prachtige kraker staat op de planning in Engeland. Liverpool vecht in eigen huis voor drie punten tegen Chelsea. De winnaar van deze cruciale match neemt de vijfde (en met geluk misschien vierde) plaats over, terwijl de andere ploeg op de zesde plek strandt. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 4 maart hieronder:


18.50 uur op Ziggo Sport Voetbal: West Bromwich Albion – Everton, 20.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Levante UD – Athletic Bilbao, 21.05 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Chelsea


Vrijdag 5 maart 



De week sluiten we op gepaste wijze af met de Keuken Kampioen Divisie. Daar breekt weer een nieuwe speelronde aan en dus kun je bij ESPN daar een avondje voor uittrekken. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Verder trapt de Eredivisie ook weer een nieuwe speelronde af waarin Emmen bij winst zichzelf uit het diepste dal dat we in tijden gezien hebben kan trekken.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 5 maart hieronder:


18.35 uur op ESPN 3: Helmond Sport – N.E.C., 18.45 uur op ESPN: Voetbal op Vrijdag: Schakelprogramma, 20.00 uur op ESPN: FC Emmen – Sparta Rotterdam

Naar welke wedstrijd kijk jij het meeste uit?

  • TOTO KNVB Beker: Vitesse – VVV-Venlo
  • Copa del Rey: FC Barcelona – Sevilla FC
  • TOTO KNVB Beker: sc Heerenveen – Ajax
  • Liverpool – Chelsea
33+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie