Deze 10 spelers zijn ideale versterkingen voor PSV

Foto: Deze 10 spelers zijn ideale versterkingen voor PSV

PSV kreeg aan het begin van het seizoen de nodige kritiek over het vertoonde spel, maar een paar maanden later is dat compleet anders. De Eindhovenaren naderden eind december koploper Ajax op slechts een punt en zijn met de topwedstrijden in januari in het achterhoofd weer volop in de race voor de landstitel. Ondertussen moet het bestuur van PSV scherp blijven voor mogelijke aankopen. Wij zetten de 10 ideale versterkingen op rij.

Anel Ahmedhodzic: 3 miljoen euro

PSV zit naar verluidt samen met Ajax achter het Zweedse talent Anel Ahmedhodzic aan. De 21-jarige centrale verdediger speelt momenteel nog bij Malmö FF, waar hij na diverse verhuurperiodes zijn draai vond. Zijn zaakwaarnemer is Markus Rosenberg, die tussen 2005 en 2007 in Amsterdam speelde. Rosenberg zou een vergelijkbaar carrièrepad voor zijn cliënt in zijn hoofd hebben als hijzelf beleefde, waardoor de Nederlands topclubs een aanzienlijke kans maken. Overigens zijn er meer gegadigden, want Chelsea en AC Milan lieten ook al van zich horen.

William Saliba: 17 miljoen euro



Verschillende Engelse media suggereerden afgelopen week dat PSV interesse heeft in William Saliba, een 19-jarige verdediger van Arsenal. De defensieve kracht kwam in de zomer van 2019 over van Saint-Étienne waar hij vorig seizoen nog op huurbasis voor speelde. De Engelse topclub zou hem graag voor een half jaar willen verhuren en de Eindhovenaren hebben daar wel oren naar. Het moet echter blijken of de transfer daadwerkelijk plaatsvindt, aangezien diverse clubs uit Duitsland, Italië en Spanje eveneens naar Saliba informeerden.


Kim Min-Jae: 2 miljoen euro



Afgelopen zomer was PSV al dichtbij om Kim Min-Jae van Beijing Guo’an over te nemen, maar op het laatste moment ketste de transfer alsnog af. Het betekent echter niet dat het Eindhovense bestuur zich daarbij neerlegt, want naar verluidt blijft de club bezig om de 24-jarige Zuid-Koreaan naar Nederland te halen. Een half jaar geleden had PSV nog te maken met concurrentie uit Engeland, waar Tottenham Hotspur zijn interesse liet blijken. De Engelsen zouden inmiddels zijn afgehaakt, al voegde Ajax zich dan wel weer toe aan het rijtje geïnteresseerden.

Marcelo Antônio Guedes Filho: transfervrij

Roger Schmidt beschikt over een sterke selectie volop talent, maar voor de ontwikkeling is het wél belangrijk dat enkele oudere spelers hen naar een hoger niveau brengen. Daarbij kan Marcelo Antônio Guedes Filho uitstekend helpen. De Braziliaanse verdediger, die tussen 2010 en 2013 in Eindhoven speelde, verlaat zijn huidige club Olympique Lyon deze zomer waarschijnlijk transfervrij. Over interesse heeft de 33-jarige Marcelo niets te klagen. Desondanks kan ook PSV zich in de strijd mengen. De club weet in ieder geval al goed wat het in huis haalt. 


Jetro Willems: 4,5 miljoen euro



Vol zelfvertrouwen verliet Jetro Willems in 2017 Nederland voor een avontuur bij Eintracht Frankfurt. De Duitsers verhuurden hem twee jaar later aan Newcastle United, waarbij hij uitgroeide tot een publiekslieveling. Die goede periode veranderde abrupt toen Willems een zware blessure opliep die hem maanden buitenspel hield. Sinds zijn terugkeer in Duitsland maakte hij nog altijd geen minuut voor het eerste elftal. Met de vele wedstrijden in de tweede seizoenshelft in het vooruitzicht kan een terugkeer naar PSV beide partijen helpen om een stap verder te komen.

Jonathan Rodríguez: 7,5 miljoen euro



Eran Zahavi kwam afgelopen zomer met veel persaandacht over uit China, maar vooralsnog maakte de centrumspits de hoge verwachtingen nauwelijks waar. Het werpt direct de vraag op of de Eindhovenaren op zoek moeten naar een versterking in de aanval. In de zomer toonde de club nog interesse in Jonathan Rodríguez, spelend voor het Mexicaanse Cruz Azul. De 27-jarige aanvaller heeft voldoende ervaring om direct klaar te staan om PSV naar een hoger niveau te brengen. Zijn marktwaarde ligt momenteel op 6 miljoen euro, al wilde zijn club in de zomer nog 15 miljoen euro voor hem hebben.

Riechedly Bazoer: 2 miljoen euro



PSV kan eveneens ervoor kiezen om dichterbij huis te scouten. Bij Vitesse doet Riechedly Bazoer het uitstekend. De middenvelder komt uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, maar vertrok plotseling naar concurrent Ajax. In Amsterdam zagen de opleiders in eerste instantie een grote voetballer in hem, maar na de komst van Peter Bosz verdween hij uit het basiselftal. Via VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht kwam hij anderhalf jaar geleden terecht in Arnhem, waar hij direct goed speelde. Zijn prijskaartje ligt volgens Transfermarkt op 2 miljoen euro.


Myron Boadu: 18 miljoen euro



Met Donyell Malen beschikt PSV over een aanvallend talent die, indien hij een goed EK speelt, zomaar eens naar een buitenlandse topclub kan vertrekken. Het is voor de Eindhovense club dan snel zaak om een doelpuntenmachine aan te trekken. De club denkt daarbij aan Myron Boadu die een vaste kracht is bij AZ. De Alkmaarders kunnen zo’n 18 miljoen euro voor de centrumspits vragen, al is dat bedrag naar verwachting hoger omdat het een concurrent betreft. Met een overstap naar PSV kan Boadu het laatste stapje zetten, zodat ook hij klaar is voor een buitenlandse droomtransfer.

Teun Koopmeiners: 14,5 miljoen euro



Zijn teamgenoot Teun Koopmeiners maakt eveneens een goede indruk in Alkmaar. De controlerende middenvelder manifesteerde zich de afgelopen jaren tot aanvoerder van het eerste elftal. Het is niet voor niets dat bondscoach Frank de Boer hem de laatste interlands opriep én speelminuten liet maken. Met zijn kwaliteiten is Koopmeiners als geen ander in staat om de rust in de middenlinie te behouden en op deze wijze het Eindhovense spel te reguleren. De 22-jarige middenvelder heeft een prijskaartje dat rond de 14,5 miljoen euro ligt.

Joël Drommel: 2,5 miljoen euro



Hoewel PSV met Yvon Mvogo deze zomer nog een keeper naar de club haalde, is het nog altijd zoekende naar de ideale doelverdediger. Die lijkt voor slechts een paar miljoen euro in Nederland te zijn op te halen. Joël Drommel maakte de laatste vijf jaar namelijk grote stappen en toonde in Enschede met 18 tegentreffers in 14 wedstrijden aan in een uitstekende vorm te verkeren. Vele voetbalanalisten stellen dat Drommel zelfs de potentie heeft om het Nederlands elftal te bereiken. Daarvoor zou een stap naar een topclub een logisch vervolg van zijn loopbaan zijn.

Welke oud-PSV’er moet de club terughalen?

  • Marcelo
  • Jetro Willems
  • Riechedly Bazoer
  • Geen van allen
1905+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie