“Bij Feyenoord kunnen ze dat nog steeds niet erkennen”

Foto: “Bij Feyenoord kunnen ze dat nog steeds niet erkennen”

Denzel Dumfries kwam pas op zijn achttiende het betaald voetbal binnen. Via Sparta Rotterdam en sc Heerenveen speelde hij zich in de kijker bij PSV, waar hij is doorgestoten tot Oranje-international. Feyenoord heeft ondertussen het nakijken.

Volgens Hugo Borst had Feyenoord de rechtsback voor een laag bedrag kunnen inlijven, maar de club liet dat na. “Ik hoorde dat ze bij Feyenoord nog steeds niet kunnen erkennen dat ze gemist hebben dat Dumfries misschien wel voor de top geschikt zou zijn”, vertelt de AD-columnist en Sparta-fan in De Eretribune. “Ik denk dat Feyenoord de ‘x-factor’ niet gezien heeft bij Dumfries.”

“Nog altijd zijn daar discussies gaande, dat mensen zeggen: ‘Maar hij mist dit … altijd dat geouwehoer over ‘harde voeten.'” Kenneth Perez begrijpt dat an sich wel. “Het hangt ervan af: hoe scout je bij een club? Wat vind je belangrijk bij een speler? Bij Dumfries kun je ook kijken naar wat hij wel heeft: karakter bijvoorbeeld. Maar ik vind juist dat hij de ‘x-factor’ wel heeft.”

Arnold Bruggink wijst naar PSV-teamgenoot Philipp Max. Het verschil voetballend gezien wordt bij PSV tussen de ene en de andere kant wel groter. Als je Max aan de ene kant hebt staan, en Dumfries aan de andere kant. Dat is best wel een groot verschil. Vorig jaar kwam het gevaar vooral van Dumfries, die is natuurlijk heel goed als hij de bal niet heeft en kan lopen en kan opkomen. Maar nu heb je Max waar eigenlijk het meeste gevaar vandaan komt.”

Een blunder van Feyenoord?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie