Huidige competities stopgezet in amateurvoetbal, hervatting in aangepaste vorm

Foto: Huidige competities stopgezet in amateurvoetbal, hervatting in aangepaste vorm

De KNVB heeft donderdagmiddag laten weten hoe verder te gaan met de huidige stopgezette amateurcompetities. Als de regering sein geeft om te hervatten zullen de Tweede en Derde Divisie en de Hoofdklasse in aangepaste vorm worden afgemaakt. Er gaat een streep door de huidige competities.

De voetbalbond kwam met een verklaring en legde uit dat het bestuur amateurvoetbal dit besloot na inventarisatie onder de amateurclubs en belangenverenigingen CVTD en COH. “Aanleiding hiervoor is de situatie waarin het amateurvoetbal als gevolg van de coronapandemie al geruime tijd verkeert”, verklaart de KNVB op de eigen website. 

Het amateurvoetbal ligt sinds oktober stil wegens de coronamaatregelen, opgelegd door de regering. In de afgelopen weken heeft er uitgebreid overleg plaatsgevonden tussen de verschillende partijen en werd er er besproken wat te doen als het licht weer op groen zou gaan voor het amateurvoetbal. Drie opties waren hierbij mogelijk: uitspelen van de reguliere competitie, spelen van een halve competitie of spelen in halve poules met hele competities en beperkte nacompetitie. 

Een meerderheid van de clubs stemde voor het stopzetten van de competities, met een voorkeur voor optie drie. De Tweede en Derde Divisie worden opgeplitst in twee poules van negen teams, de Hoofdklassen in twee poules van acht teams. De indeling gaat wordt gemaakt op basis van geografische ligging. De KNVB hoopt dat er vanaf half januari (of iets later) weer kan worden gevoetbald, de einddatum is 20 juni.

Goede beslissing?

  • Zeker
  • Vind ik niet
121+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie