De grappigste bugs van FIFA 21

Foto: De grappigste bugs van FIFA 21

FIFA 21 is nu iets meer dan een maand uit en heeft in haar eerste paar weken met flinke kinderziektes te maken. Online verschijnen talloze filmpjes met FIFA 21 bugs waar je als toeschouwer alleen maar om kunt lachen. Hetzelfde zal echter niet gelden voor de arme zielen die te maken kregen met deze problemen. Gelukkig hoef jij de controller niet tegen de muur te gooien. Hier vind je een overzicht met de grappigste FIFA 21 bugs tot nu toe.



Schijnbeweging van de eeuw

In FIFA 21 wil je natuurlijk altijd richting het doel van de tegenstander rennen om een goal te maken. De game blijkt dit zelf ook door te hebben. Eén van de grappigste FIFA 21 bugs komt voort uit deze gedachtegang. De game wil je namelijk wel een handje helpen als je naar het doel van de tegenstander rent.



Wie deze link volgt, ziet een gif uit een FIFA Ultimate Team match waarin één speler toch wel heel gemakkelijk de verdediging weet te omzeilen. Zodra de bal gespeeld wordt, vliegt de aanvaller over de verdediging heen, waarna hij de bal weer in de voeten heeft. Wat volgt is een schot die het net raakt. Makkelijker scoren bestaat niet!



Van deze bug zijn nog talloze andere varianten te vinden. De supersprong wordt op de vreemdste momenten uitgevoerd en is online al omgedoopt tot de Super Mario. Dit vanwege de reusachtige sprongen die de bekende Italiaanse loodgieter in zijn games uitvoert.


De beste redding ooit? 

Waar de vorige FIFA 21 bug ten minste nog een opbouwende aanval zag, is daar bij deze bug geen sprake van. In een match zien we Real Madrid het vuur aan de schenen leggen bij Chelsea. Een schot wordt gelost op doel, maar in tegenstelling tot de keeper van vlees en bloed, weet deze virtuele variant de bal wel te blokken.



Op een of andere manier is het blok alleen zo goed dat de bal naar de andere kant van het veld gepegeld wordt. De kanonskogel is niet te stoppen en valt zo in het net van Real Madrid. Als donderslag bij heldere hemel valt de goal aan de andere kant van het veld. We kunnen ons goed voorstellen dat door dit doelpunt een controller gesneuveld is.




Spelers missen lichaam



De volgende FIFA 21 bug is één die doet vermoeden dat de game eigenlijk toch niet helemaal klaar was voor release. Wie in carriere modus in de Squad Hub zit kan namelijk op een wel heel bijzonder probleem stuiten. Spelers missen in sommige gevallen namelijk hele delen van hun lichaam. 



Zoals in de bovenstaande foto te zien, mist Tyler Jennings namelijk een best wel belangrijk deel van zijn lichaam. Zijn complete borstkas en buik zijn verdwenen. Alleen zijn armen en hoofd drijven nog los rond. Hoogstwaarschijnlijk is dit een bug die ervoor zorgt dat het shirt niet te zien is, wat natuurlijk niet wenselijk is. Het zorgt immers voor deze onfortuinlijke foto’s.


De vreemdste goal ooit

Dat controllers sneuvelen tijdens FIFA is algemeen bekend. Sterker nog, ondergetekende bereid haalt ieder jaar een extra controller samen met FIFA als back-up. Toch zouden we een compleet elftal aan controllers tegen de muur smijten als deze FIFA 21 bug ons zou overkomen. Gelukkig zijn we simpelweg toeschouwer en kunnen we daarom juist wel lachen om deze bug.



RB Leipzig trapt af en besluit gelijk een harde pegel richting het doel te mikken, zoals te zien in de video hier. De bal blijft echter in de kruising hangen nadat de keeper de bal niet weet te stoppen. Je zou denken dat de keeper de bal opraapt en de wedstrijd gewoon verder gaat. Niets is minder waar. 



De bal blijft nog een goede twee minuten (speeltijd) hangen in de kruising, terwijl de keeper en verdediger maar een beetje toekijken naar het bijzondere fenomeen. De bal valt vervolgens omlaag op de verdediger zo het doel in. Een zieliger doelpunt in de geschiedenis van FIFA bestaat niet.




FIFA Points



Als laatste moeten we het natuurlijk nog over de FIFA Points hebben. Hoewel dit officieel geen bug is en spelers momenteel nog geen last hebben van aanpassingen aan de FIFA Points lijken deze wel aanstaande. FIFA-maker Electronic Arts is namelijk voor de rechter gesleept door de Nederlandse Kansspelautoriteit wegens FIFA Points.



De rechter heeft hierover een besluit genomen en de NKA gelijk gegeven, waardoor EA (die wel in hoger beroep gaat) waarschijnlijk FIFA Points uit de game moet gaan halen. Hetzelfde gebeurde een aantal jaar geleden al in België en hetzelfde scenario dreigt nu in Nederland. Mocht dit binnen de kortste keren gebeuren (en daar lijkt het wel op), zullen velen in eerste instantie denken dat het een bug is. Het grappige is dus dat het dan alleen geen bug zal betreffen, maar een geforceerde regel waar zowel een grote spelersgroep als de makers niet blij mee zullen zijn.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie