Tienkoppig Juventus weet ondanks dubbelslag Ronaldo niet te winnen

Juventus is er niet in geslaagd om de 3-0 zege op Sampdoria vorige week in de Serie A een passend vervolg te geven. Op bezoek bij AS Roma werd er met 2-2 gelijk gespeeld; de complete Turijnse productie staat op naam van Cristiano Ronaldo.

Na een half uur spelen kwam Juventus ongelukkig op achterstand in Rome, waar Matthijs de Ligt na zijn schouderoperatie ontbrak. Jordan Veretout verzilverde een strafschop na een handsbal van Adrien Rabiot. Slechts acht minuten later ging de bal echter al aan de andere kant op de stip; dit keer was het Roma-middenvelder Lorenzo Pellegrini die het speeltuig met zijn hand aanraakte. Een koud kunstje voor Ronaldo.

Toch was 1-1 niet de ruststand, want in de blessuretijd van de eerste helft schoot Fransman Veretout opnieuw raak voor de Romeinen. Een kwartier na de theepauze leek Juventus het wel te kunnen schudden met een tweede gele – en dus rode – kaart voor schlemiel Rabiot, maar twintig minuten voor tijd bezorgde Ronaldo zijn werkgever met een kopbal van dichtbij toch nog een puntje.

Scoreverloop: 1-0 (31′) Jordan Veretout, 1-1 (44′) Cristiano Ronaldo, 2-1 (45′) Jordan Veretout, 2-2 (69′) Cristiano Ronaldo