De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Het startschot!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Het startschot!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Officieel zijn alle competities en toernooien nu eindelijk tot haar einde gekomen, maar dat wil niet zeggen dat de velden leeg zijn. Integendeel zelfs, dit weekend is het weer volle bak op verschillende velden. Zo komt Ajax niet één, maar twéé keer in actie!



Zaterdag 29 augustus

Na het weekend gaan de schoolbanken voor velen weer open en de zomerdagen worden uitgezwaaid. Gelukkig heb je het weekend nog en daarin zijn weer genoeg wedstrijden om van te genieten. Zo begint de Keuken Kampioen Divisie weer en wordt ook er ook om de FA Community Shield gespeeld.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 29 augustus hieronder:


16.30 uur op FOX Sports 1: Jong PSV – Excelsior, 17.00 uur op Ziggo Sport: Arsenal – Liverpool (FA Community Shield), 18.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Ajax – Eintracht Frankfurt (vriendschappelijke wedstrijd), 18.45 uur op FOX Sports 1: TOP Oss – Helmond Sport, 21.00 uur op FOX Sports 1: NAC Breda – Jong AZ


De avond gaat van start met de terugkeer van de Keuken Kampioen Divisie. De eerste speelronde is vrijdagavond van start gegaan en gaat op zaterdagavond met drie toffe wedstrijden verder. Vooral de wedstrijd van NAC Breda zal interessant zijn om in de gaten te houden gezien de club uit Breda weer terug wil keren naar de Eredivisie.



Toch nemen we het je niet kwalijk als je niet naar FOX Sports gaat, want om 17.00 uur start op Ziggo Sport een veel leukere wedstrijd: Arsenal tegen Liverpool. De Engelse landskampioen neemt het op tegen de FA Cup-winnaar, wat garant staat voor een spectaculaire wedstrijd. Het zal de eerste indicatie zijn voor hoe beide clubs komend seizoen in de Premier League gaan presteren.



Ook is het mogelijk de laatste kans om beide teams in huidige vorm te zien. De transfermarkt is nog open en het ziet er steeds meer naar uit dat Georginio Wijnaldum naar Spanje vertrekt. Hij moet een sleutelrol gaan krijgen bij FC Barcelona als de transfer doorgaat. Aan Ronald Koeman zal het in ieder geval niet liggen. Die ziet de Nederlander maar al te graag overkomen.



Ook Ajax speelt een wedstrijd in het weekend. De club neemt het op tegen Eintracht Frankfurt in een oefenwedstrijd. Na het uitvallen van Blind tegen Hertha BSC zal het ons benieuwen hoe Ten Hag het gat opvult. Tot nu toe heeft Ajax nog geen wedstrijd verloren in de vriendschappelijke potten en zijn talenten opgestaan, dus zal het ons benieuwen hoe het zaterdag zal verlopen.




Zondag 30 augustus



Ook op zondag 30 augustus wordt er weer een balletje getrapt. Wederom zal de bal rollen in de Amsterdam Arena, maar dan wel een stukje vroeger. Al om 13.00 uur wordt er afgetrapt tegen Union Berlin. Daarmee zal de wedstrijd overlappen met de race van Max Verstappen in België waardoor de wedstrijd exclusief is te zien op Ziggo Sport Voetbal. 



Een greep uit de leukste uitzendingen van 30 augustus hieronder:

  • 12.15 uur op FOX Sports 1: Telstar – FC Volendam
  • 13.00 uur op Ziggo Sport Voetbal: Ajax – Union Berlin (vriendschappelijk voetbal)
  • 14.30 uur op FOX Sports 1: Jong Ajax – Roda JC
  • 16.45 uur op FOX Sports 1: FC Dordrecht – Go Ahead Eagles
  • 20.00 uur op FOX Sports 1: Almere City FC – MVV

Voor de echte Ajax-harten zal dat niet uitmaken, maar voetballiefhebbers houden ook FOX Sports in de gaten op zondagmiddag. Daar wordt de hele middag namelijk gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. Sterker nog, de eerste wedstrijd begint al om 12.15 uur en ziet Telstar tegen FC Volendam spelen. 



Later op de middag mogen de jonge talenten van Ajax ook aanleggen voor de eerste competitiewedstrijd. Tegen Roda JC is de club op zoek naar haar eerste overwinning van het seizoen. Roda geeft zich echter nooit gewonnen zonder strijd, al is dat op de ranglijsten van de afgelopen jaren niet bepaald terug te zien.



Naarmate de avond dichterbij komt, betreden ook FC Dordrecht en Go Ahead Eagles het voetbalveld. De Eagles willen komend seizoen weer meespelen voor promotie naar de Eredivisie en dus moet gelijk het beste beentje voorgezet worden tegen de ploeg die in het rechterrijtje één-na-laatste staat. De avond wordt afgesloten met Almere City tegenover MVV om 20.00 uur.

Mooi weekend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
36+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:33
29+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
8+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
25+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
124+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1454+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
38+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
155+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
219+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
28+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
107+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
61+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
117+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
51+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
199+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4051+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
233+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
340+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
219+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
67+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
248+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie