‘Nachtmerriescenario Ajax leidt metéén tot transfers’

Foto: ‘Nachtmerriescenario Ajax leidt metéén tot transfers’

Alles en iedereen bij Ajax kijkt vanavond ongetwijfeld ontzettend gespannen naar de Champions League-halvefinalewedstrijd tussen Olympique Lyon en Bayern München. Voor de Amsterdammers is het namelijk belangrijk dat Memphis Depay en co verliezen.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Sneuvelt Lyon alsnog, dan krijgt Ajax met gegarandeerd zes Champions League-duels en tientallen miljoenen euro’s sportieve en financiële troeven in handen om het begeerde drietal tot een langer verblijf te verleiden. Ter vergelijking: Ajax toucheerde vorig seizoen zonder te spelen al 15 miljoen aan startgeld, een startpremie van zo’n 21 miljoen (komend seizoen een paar miljoen minder, omdat Ajax iets lager op de coëfficiëntenlijst staat) en ongeveer 6 miljoen uit de commerciële market pool van de UEFA. Dik 40 miljoen euro en dan zijn de prestatiebonussen nog niet eens meegeteld.”

Door het coronavirus wordt er vermoedelijk wel een flinke hap genomen uit de recette: “Dat neemt niet weg dat Marc Overmars handenwrijvend hoopt op de eliminatie van Lyon. In dat geval doet de jonge selectie wederom een schat aan ervaring op in de poulefase en belangrijker nog, ziet Ajax de financiële kloof naar de concurrenten opnieuw groeien. Met die slagkracht kan de technisch directeur de equipe verder Champions League-proof maken en de beoogde hegemonie in Nederland verder gestalte geven. De volgende Eredivisie-kampioen is namelijk verzekerd van een ticket voor het hoofdtoernooi.”

Wint Lyon het miljardenbal onverhoopt, dan worden Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek en André Onana waarschijnlijk verkocht: “Mocht Ajax naast de coronatekorten met het mislopen van de poulefase nog een flinke financiële tegenvaller te verwerken krijgen, dan heeft Overmars met het begeerde drietal genoeg ‘tafelzilver’ om gaten in de begroting mee te dichten. Dat gaat alleen vrijwel zeker ten koste van de kwaliteit van de selectie. Met relatief weinig ritme en een waarschijnlijk jonger elftal hoeft Ten Hag ook minder te forceren in de play-offs als Bayern Ajax vanavond uit de wachtkamer haalt. In dat geval maakt Ajax ook nog een kleine kans op een gunstigere potindeling. Clubs als FC Barcelona en Manchester City kunnen dan worden ontlopen bij de loting op 1 oktober.”

Wordt Lyon vanavond uitgeschakeld?

  • Ja
  • Nee
2127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie