Bundesliga: Dortmund en Leipzig verslikken zich in laagvliegers

Foto: Bundesliga: Dortmund en Leipzig verslikken zich in laagvliegers

Diverse verrassingen op de woensdagavond in de Bundesliga. Zo zegevierde FSV Mainz 05 knap met 0-2 bij Borussia Dortmund. Ook nummer drie RB Leipzig kreeg een tik: zij gaven in de slotfase een zeker lijkende zege weg tegen degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf. Daar zal Werder Bremen zeker niet blij mee zijn geweest.

Na de titel van Bayern München strijd Borussia Dortmund eigenlijk nergens meer voor. Champions League-voetbal is immers al zo goed als binnen. Tegen nummer vijftien FSV Mainz speelde de ploeg van Luciën Favre inspiratieloos en dat moest het bekopen met een nederlaag. De bezoekers, waar Jean-Paul Boëtius en Jermiah St. Juste in de basis startten, wonnen door treffers van Jonathan Burkardt en Jean-Philippe Mateta. Hierdoor pakten ze drie kostbare punten onderin en werd er een grote stap richting handhaving gezet.

Leipzig probeert een plek in de top-4 veilig te stellen. Het thuisduel tegen Fortuna Düsseldorf kwam pas na een uur los, toen Kevin Kampl de openingstreffer maakte en Timo Werner kort daarna de marge verdubbelde. De winst leek in de pocket, maar niet voor het eerst liet de topclub de tegenstander terugkomen in de slotfase. Dit tot ongenoegen van Werder Bremen, de grote concurrenten van Düsseldorf onderin. Steven Skrzybski tekende voor de aansluitingstreffer, terwijl Andre Hoffmann in de blessuretijd nog een belangrijk punt binnenhaalde. De voorsprong op Werder is nu één punt, met nog twee speelrondes te gaan.

Overige uitslagen:
Eintracht Frankfurt – Schalke 04 2-1
FC Augsburg – 1899 Hoffenheim 1-3
Bayer Leverkusen – 1. FC Köln 3-1

Eindigt Düsseldorh hierdoor op plaats zestien?

  • Ja, denk het wel
  • Nee, toch Werder
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie