‘Onana dreigt gigantische transferblunder te maken’

Foto: ‘Onana dreigt gigantische transferblunder te maken’

Het is nu wel duidelijk dat André Onana van Ajax ontzettend populair is op de transfermarkt. Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Tottenham Hotspur, Chelsea en Borussia Dortmund willen de Kameroener maar al te graag hebben. Maar moet de goalie wel uit Amsterdam vertrekken.

Khalid Sinouh vertelt in een interview met Voetbal International dat hij zeer onder de indruk is van de kwaliteiten van Onana: “Hij heeft alle ingrediënten in huis die je nodig hebt om te slagen in de Europese top. Hij is voortdurend gefocust, hij heeft een enorm atletisch vermogen, hij is met de voeten goed aan de bal en hij heeft een stabiele persoonlijkheid. Onana is een rustige, intelligente jongen die heel goed presteert onder grote druk. Dat is een kenmerk van een topkeeper. Want hoe meer druk, hoe moeilijker het wordt, des te meer cruciale fouten worden er dan gemaakt. Kun jij je een hele grote fout van hem herinneren? Ik niet.”

De voormalige doelverdediger van onder meer PSV en AZ vervolgt zijn lofzang: “Onana staat er in topwedstrijden. Iedere keeper gaat wel een keer in de fout. Maar in de wereldtop maken doelmannen als Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen zo’n fout maar één, hooguit twee keer per seizoen. In dat opzicht hoort Onana in de top.”

Maar… de Ajacied dreigt wel een grote fout te maken: “Ga niet ergens op de bank zitten. Ik ken de markt erg goed en op dit moment hebben de absolute topclubs ook allemaal een topkeeper. Manchester City, Liverpool, Chelsea, Real en Atlético Madrid, Barcelona en Bayern München. Ze hebben allemaal een fantastische doelman die nog wel een aantal seizoenen als eerste keeper onder de lat zal staan.”

Ben jij het met Sinouh eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
4777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie